PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

10 saker vi alla hatar om bilar

En bil kan vara bra att ha, men den kan också ställa till en massa problem, skapa huvudbry och stor irritation – till och med känslor av hat. Här listas tio olika orsaker att hata sin bil.

Man älskar bilen när den fungerar, men man hatar alla problem och allt jobb som den ständigt medför. Ett av dessa jobb kan bestå av byte till vinterdäck. Man kämpar väl och länge, och när man äntligen är klar är det sedan strax därpå dags att byta tillbaka till sommardäck. Suck. Ett annat ständigt återkommande jobb är att ta bilen både till besiktning och service. Det allra värsta är att bilar kostar pengar. Mycket pengar. Du tjänar aldrig på att köpa en bil och du kommer aldrig få tillbaka pengarna. Det är bara att tugga i sig att det alltid kommer vara en förlustaffär. Så alltså: riktigt kostsamt och ständigt jobb i form av däckbyten, besiktning och service. Fyra riktiga hatobjekt.

Lampor i regnbågens alla färger

Hatobjekt nummer 5 är instrumentbrädans alla lysande symboler. Okej, kanske inte riktigt i regnbågens alla färger. Men när det helt plötsligt lyser upp en lampa i gult, eller ännu värre i rött, ja då går det en kall kår längs med ryggraden. För det första undrar man, både förskräckt och trött, vad man ska behöva ta itu med nu. Sedan öppnar man instruktionsboken för att tyda vad lampan försöker säga och inser att hatobjekt nummer 6 ju är självaste instruktionsboken. Den är antingen totalt obegriplig eller bara hänvisar en till en annan sida hela tiden, som i en ond cirkel. Hatkänsla 7, 8 och 9 behöver ingen närmare förklaring och redovisas här utan inbördes ordning: stenskott, lackskador och att behöva skrapa rutorna.

Den sista orsaken till hat

Och så sist men inte minst av alla orsaker att hata sin bil: att sälja den. När man så äntligen har bestämt sig för att göra sig av med sin nedrans problemskapare på fyra hjul, och känner frihetskänslan nalkas, ja, då slås den känslan snabbt bort av strulet som själva säljandet kan medföra (annonsering, knepiga köpare, prutare och pappersarbete). Turligt nog finns då ändå här en genväg och det är att ta hjälp av en professionell bilhandlare. Snabbt, smidigt och enkelt så köper de din bil och vips så kan du skaffa en annan istället – och fortsätta med däckbyten, besiktningar, varningslampor, stenskott, lackskador, frostbitna rutor...

25 Mar 2020