PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

SNYGGA BILAR FRÅN FÖRR OCH NU

Det finns oerhört många snygga bilar, både äldre och nyare. Här hittar du ett galleri med några av våra absoluta favoriter. Vilken är din?

Jaguar E-type

Tycka vad man vill om E-type och hans musik, men bra bilsmak måste han ju åtminstone ha eftersom han tagit sitt namn efter just denna bilmodell. En roadster med klassiskt engelska linjer och ett unikt formspråk, av många ansedd som världens vackraste bil. Om man föredrar kupén eller cabriolet-varianten är nog mest en smaksak. Men vem skulle inte vilja glida omkring med en sån här mellan slott och herrgårdar på den brittiska landsbygden?

DeLorean DMC-12

Denna bil blev legendarisk genom att den användes i Tillbaka till Framtiden-filmerna, men de unika måsvingedörrarna och karroseen av rostfritt stål talar för sig. Detta var en bil som verkligen stack ut från mängden när den kom i början av 1980-talet (som konceptbil presenterades den 1976). Sagan blev dock kort då produktionskostnaderna och diverse problem gjorde att produktionen fick ställas in efter bara ett par år. Vissa älskar den, andra hatar den. Ett är säkert: Det här är en bil man kommer ihåg!

Ford Mustang

Fords Mustang-modeller hör till några av världens mest populära muskelbilar. Att glida fram i en sån här längs surfstränderna i Los Angeles var nog en dröm för många under 1960- och 1970-talet. De modeller som tillverkades under 1990-talet tappade tyvärr en del av den glamour som bilmodellen tidigare hade associerats med, men i mitten av 2000-talet hittade man tillbaka till de tuffare linjerna och sportbilsutseendet igen.

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro är ännu en bilmodell som har hängt med sedan 1960-talet. Som mest berömd var den under 1970-talet när rejäla muskelbilar var högsta mode. I de nyaste varianterna har Chevrolet lyckats bra med att skapa en bil som är fullt modern, samtidigt som den i linjerna påminner om originalet.

Volvo PV 444/544

En svensk klassiker från 1950-talet! Denna bil stod i var och varannan mans hem under många årtionden, men nu börjar de sakta bli ovanliga då de flesta har varit bruksfordon snarare än garagepärlor. I kombivarianten (duett) har de ofta varit populära bland rockabilly-musiker då det lätt går att klämma in en ståbas i bakluckan. Det här är riktiga arbetshästar med charm och det är nog fler än en som har åkt på bilsemester i en sån här.

Galleriet fylls på allt eftersom.