PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Åk med en skinande kärra

Alla som gillar bilar, vill ha en ren och skinande bil, eller hur? På något märkligt vis vill inte tiden riktigt räcka till det man vill på sin bil. Känns det igen? Ofta är det mycket med arbetet, familjen, hushållet och så ska man hinna vara lite social också och träffa sina vänner och ha en meningsfull fritid. Det är i sådana lägen som bilen blir lidande.

Åk inte till en biltvättsautomat...

De flesta med tidsbrist åker med sin bil till en biltvättsautomat. Inte bra alls! Vid en biltvättsautomat används samma vatten om och om igen, vilket innebär att din bil tvättas med samma vatten som den föregående bilen. Även om bilen ser ren ut, är den inte det alls. Dessutom får man den inte tvättad inuti, även om den verkligen skulle behöva det.

...sedan är den lika smutsig inuti som utanpå

Ibland hopar sig kaffemuggar, chokladpapper och gamla parkeringsbiljetter vid panelen. Då kan det vara bra att få det rensat med jämna mellanrum. Både paneler, dörrar och bilstolar behöver få en genomgång av tvättsvamp och läderrengöring. Det är mycket vi drar in i bilen; smuts, gyttja och nederbörd. Ibland kan man se hela väderleken inuti bilen, liksom utanpå den.

Det finns bättre biltvättar

Då är det bra att känna till att man kan få en handtvättar bil, med rent vatten i stället för med smutsigt och redan använt vatten. Då får man den ren även inuti. Man kan få en lackförsegling av bilen, vilket innebär att ovanpå poleringen av lacken, får man ett extra skydd av lackeringen. Den blir inte lika lätt nersmutsad och den håller sig ren längre. Plus att lackeringen får vara i fred. Den blir inte fläckad av solen och den håller sig skinande ren längre.

Lackförseglingen bevarar lacken

Har du en lackförsegling på din bil, lönar det sig att få lacken polerad. Annars knappast. Utan lackförseglingen blir din bil snart lika smutsig som innan. Framför allt under denna årstid, när nästan inget hjälper mot smuts och nederbörd. Ibland kan det kännas hopplöst, som om alla bilar ska vara smutsiga. De behöver ju inte vara det. Ser man till att få bilen tvättad av en riktigt biltvätt och dessutom får en bra lackförsegling av bilen, lönar det sig att ha en ren bil. Har man en smutsig bil, hjälper det inte hur snygg den egentligen är. Vill du inte, eller inte hinner själv kan du åka med den till en riktig biltvätt, som denna.

20 Feb 2018