PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Använd catering för en trevligare bilträff

Fördelarna med en cruising är många; gemenskapen, bilarna, motorerna, miljöerna och åskådarna är några som måste nämnas. Att tillsammans med likasinnade kunna hänge sig - om än blott för en dag - åt sin stora hobby och kunna visa upp sin bil för omvärlden är något som många deltagare kan leva på resten av året och som definitivt skapar ett mervärde och en vilja att fortsätta.

Nackdelen? Ja, det finns naturligtvis en miljöaspekt att ta hänsyn till här. Bilar släpper ifrån sig avgaser och speciellt äldre sådana - utan dagens mer avancerade teknologi - är riktiga bovar. Det handlar dock om en dag och där kanske även de mest radikala miljövännerna kan se mellan fingrarna.

En annan nackdel ligger i det uppenbara - varje bil har visst antal platser och det gör att man kanske inte hinner träffa alla deltagare på det sätt man skulle vilja. Det i kombination med att den naturliga samlingsplatsen och samlingspunkten ofta lämnar mer att önska gör att en cruising riskerar att falla platt sett till den sociala biten.

Den samlingspunkt vi menat är maten. I vissa fall finns ingen mat överhuvudtaget, i andra så handlar det - på sin höjd - om en korvgrillning. Vår tanke är att man umgås genom maten och att man - genom ett större fokus på den - också kan nå nästa nivå. Det gör man genom att använda sig av catering.

Catering i Stockholm ger extra allt

Catering är tyvärr ett lite bortglömt sätt att använda sig av då det kommer till mat för olika typer av event. I Stockholm så kan man dessutom se att catering har ett lite sämre rykte och att man många verkar köpa den här bilden utan att granska den närmare.

Faktum är att catering idag är någonting väsensskilt från hur den såg ut för några år sedan. Glöm det där med stora aluminiumkärl och trista, uppvärmda rätter. Numera så handlar det om riktigt spännande mat - som går att få från jordens alla hörn.

Var ute i god tid och skräddarsy menyn

För en catering borde också det finnas en naturlig mat som tilltalar deltagarna. Vilken matkultur säger mer om bilar och cruisin än den amerikanska? Det som gäller i just ett sådant fall - där en specifik typ av meny önskas - är tydlighet.

Det vill säga: A) var ute i god tid och undersök vilka företag som finns och vilka typer av menyer som dessa erbjuder B) var så exakt som möjligt gällande antalet deltagare och C) försök att ha en kommunikation med det företag inom catering som ni anlitar.

Även om exempelvis hamburgare och kycklingvingar inte finns på den ordinarie menyn så kanske det finns fullgoda alternativ som fungerar? De flesta företag är tillmötesgående och där tiden är det som sätter käppar i hjulen. Är ni ute i god tid så finns det också en god chans att företaget hinner förbereda sig.

Ett exempel på cateringföretag i Stockholm är http://cicada.se. Där kan du titta igenom deras olika menyer och kanske hitta något som passar.

5 Nov 2018