PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Att arbeta som bilhandlare

Det finns många som drömmer om att omge sig med bilar hela dagarna men vad krävs det för att arbeta som bilhandlare? Finns det någon utbildning eller vad är det som behövs kunskapsmässigt?

Många är de barn som leker med bilar och som sedan växer upp med ett stort bilintresse. Vad kan väl då vara mer spännande än att omge sig med bilar hela dagarna? Att vara bilhandlare kan innebära ganska olika upplägg beroende på hur man vill arbeta och i vilken skala som bilhandeln är. De stora bilhandlarna ingår i kedjor och som först och främst säljer ett specifikt märke, men som också brukar ha en märkesverkstad i anslutning. I mellanskiktet finns de som öppnar sin egen bilhandel och enbart satsar på att sälja bilar. Slutligen så finns det även mindre bilhandlare som kanske har som huvudsysselsättning att laga bilar, men som ibland också får in någon bil som de renoverar upp och lägger ut till försäljning. Beroende på position och typ av bilhandel krävs olika typer av kunskaper och det brukar även vara lite olika upplägg som presenteras för den eventuella kunden.

Kunskap för att sälja bilar

Det finns många olika ingångar för att kunna börja arbeta som bilhandlare. En del bilhandlare är i grunden bilmekaniker och kan inte bara det som står på bilens specifikation utan även en hel del gällande vilka problem som kan uppstå och hur man går tillväga då. Men de som arbetar uteslutande med att sälja bilar kommer ofta från säljhållet och har gått någon typ av säljutbildning. Eftersom många kan lite om bilar, även om man inte är påläst, och en säljare ska kunna sälja vilken produkt som helst så får man helt enkelt läsa på om bilarna som är till salu och sedan kommer mer och mer kunskap med tiden.

Ett tryggt köp

Som bilhandlare är det mycket viktigt att man är lyhörd för vad kunden önskar sig och att man även är ärlig med eventuella fel som bilen kan ha. Behöver man en familjebil och blir övertalad av bilhandlaren att köpa en sportbil så kommer man snart tillbaka som en mycket missnöjd kund. Dolda fel visar sig också snabbt och eftersom det finns en garanti som säger att dessa ska åtgärdas helt eller delvis av bilhandlaren, så är det inget man tjänar på utan i slutändan ändå får betala. Så ärlighet är vad man tjänar mest på i längden.

31 Jul 2020