PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Behöver du en transportbil?

Transportbilar är en smart fordon att ha när det man ofta behöver frakta stora mängder gods eller material. Det gäller både för företaget och privatperson med stort behov att förflytta saker. Med en transportbil vet man att man har gott om plats när man ska fylla bilen. Det finns massor med olika storlekar beroende på det egna behovet.

Det finns olika sätt man skaffa sig en transportbil, nämligen ny, begagnad eller att hyra/leasa den. Allt sätt har sina för- och nackdelar.

Ny transportbil

Visst är det något visst att köpa en ny bil som kommer direkt från fabriken med ens egna val av utrustning, motor och färg. Den doftar ny bil och motorn spinner som en katt. Men smakar det så kostar det. Man får räkna med att betala 150 - 450 000 för en ny transportbil beroende på märke, modell och utförande. Bland de dyrare märken hör tyska märken och bland de billigare hör franska och japanska märken.

Köp begagnat

Ett smart sätt att få ner priset på en transportbil är att köpa en några år gammal bil istället. Priset går ner avsevärt efter bara några år efter tillverkningen. Var noga att syna fordonet noga så du inte köper grisen i säcken. Undersök vanligt förekommande fel och brister hos just den modellen. Kolla bilens fysiska skick noga som till exempel kaross, motor, bromsar och rostfläckar. Undersök bilens egenskaper, tillbehör och vilka extrapaket som medföljer. Glöm inte att den måste ha en korrekt servicebok.

En välskött begagnad bil kan vara ett riktigt bra affär. Men gällande nybilsgaranti är det fortfarande tryggt att äga och använda den. 

Leasingavtal

Ett mycket smidigt alternativ är att långtidshyra, det vill säga leasa en transportbil. Då slipper du en stor engångskostnad på flera hundra tusen. För företag är det dessutom avdragsgillt att leasa ett fördon. Du har vid ett leasingavtal full försäkring och fri service. Det går också att köpa loss bilen efter några år och även möjlighet att byta bil. Avgiften på månad är ganska hög men fördelen enkelheten gör att många är mycket nöjda med sin leasning. När man leasar undet lång tid är det oftast billigare att köpa loss bilen. Då vet man också med säkerhet hur det är skött och vet hur bilens skick är.

Behöver du någon sorts begagnad transportsbil till firman i Dalarna? Här kan du läsa mer hur det går till och vad det finns för alternativ: https://www.köpatransportbil.se.

11 Oct 2019