PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Behöver du husvagnstillbehör?

Har man en husbil, kan allting hända. En husbil är en komplicerad konstruktion; förutom att den drivs framåt som vilken annan bil som helst, ska mågna komfortinstallationer fungera. I en husbil ska man ju kunna både tvätta sig, duscha, laga mat och spola i toaletten. Därför kan allting krångla om man har otur. Från tanken innei husbilen ska rören från tanken fungera så att man kan spola med vatten i toalett, kök och handfat.

Av den anledningen kan man behöva se över alla funktioner som finns inne i husbilen. Men vanliga bilmekaniker kan inte de delar som finns på en husbil. Därför behöver man oftast gå med sin husbil till en verkstad som är specialiserad på husbilar och som kan reparera en sådan. Man kan behöva bår reparationer och serva husbilen.

Var hittar man rätt bilverkstad?

Hur hittar man den rätta bilverkstaden för sin husbil? Det bästa är ju att googla "husbilsverkstad Stockholm" till exempel om det är i Stockholm som man behöver sin husbilsverkstad. Annars skriver man in den ort där man bor och behöver sin husbilsverkstad. På samma sätt så kan man googla "husvagnstillbehör Stockholm" om det är i Stockholm som man behöver köpa tillbehör till husbilen eller husvagnen (det brukar vara samma saker) som man behöver. Det kan vara allt från extra slangar från tank till kran, skruvar, hängare för olika köksutrustningar, lampor, fläktar och så vidare. Det kan vara vattentillsatser så att tanken hålls ren, det kan vara solstolar som man vill kunna ta med sig när man åker ner till södern.

Viktigt med kompetenta bilmekaniker

Ska man få rätt slags service för sin husbil, är det viktigt att hitta kompetenta bilmekaniker som kan reparera vad det nu kan vara som behöver lagas på en husbil. Allt från slangar som har gått sönder, till proppar som har gått, säkringar som behöver bytas ut. Det är många delar på en husbil som kan gå sönder. En annan viktig sak är att verkstaden har de rätta husbilsdelar som kan behövas om man behöver byt ut och laga olika delar på en husbil. Vad hjälper det om man kan reparera och avlägsna en del i husbilen, men sedan inte kan ersätta den med en hel bildel? Ser man till att serva sin husbil med jämna mellanrum, behöver det inte bli så stora fel på husbilen. Efter några 100 mil på vägarna behöver en husbil definitivt servas rejält för både motorn och all annan funktion på husbilen.

19 Nov 2019