PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Bilverkstad Kungsholmen - rätt service till rätt pris

Dags för en bilservice i Stockholm? Varje år ska man som bilägare serva bilen och man gör detta av den enkla anledningen att det handlar om en investering som på sikt kommer att göra att bilen håller längre - och att samtidigt andrahandsvärdet ökar. En bil som ska säljas och som saknar servicestämplar kommer att få svårt att hitta en köpare, så enkelt är det.

Fullt lika enkelt är det emellertid inte att hitta rätt bilverkstad för denna service - eller för andra ärenden - i Stockholm. Det finns förvisso många, men det finns även en varierande kvalitet och en stor skillnad i priser. Hur ska du tänka - ska du välja en billig bilverkstad på Kungsholmen eller en lite dyrare utanför tullarna?

Det som gör valet svårt är att man sitter i ett underläge som kund. Du kan inte lika mycket om bilar som personalen på en bilverkstad på Kungsholmen kan. Det är samma sak som om du går till en tandläkare: du litar på vad denne säger och du betalar det som står på fakturan. Problemet är att det fler än en gång visat sig att en bilverkstad kan frisera sanningen ganska mycket. Man hittar på fel och problem med bilen som egentligen inte finns och kan genom detta också dra in mer pengar.

Kan du lita på en bilverkstad på Kungsholmen?

I ett uppmärksammat program som sändes för några år sedan framgick detta med all tydlighet. Som kund måste man således vara på sin vakt och välja bilverkstad med omsorg. Handlar det om en reparation så är det ingen dum idé att söka sig till fler än en bilverkstad och jämföra priserna - även om det naturligtvis tar en hel del tid i anspråk. Saknar du tiden så finns det istället andra sätt att säkerställa kvalitet. Vi ger några tips här nedan:

  • Större kedja. Mekonomen eller Autoexperten och en bilverkstad på Kungsholmen upptagen av någon av dessa kedjor håller en viss kvalitet och når upp till de krav som dessa kedjor ställer. Det ger dig säkerhet.
  • Godkänd Bilverkstad. Detta är en stämpel framtagen av branschen och Konsumentverket som visar att en bilverkstad når upp till de krav man ställer.
  • Omdömen. Läs på om vad tidigare kunder skriver på internet. Det säger inte allt - även omdömen går att manipulera - men om nio av tio ger tummen ner så säger det en hel del, eller hur?
20 Aug 2022