PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Bygg garage och starta eget

Har du funderat på att starta eget? Är du duktig på att meka med bilar kan du alltid starta en egen firma som tar emot bilar som du kan reparera. Det smartaste sättet att börja med det är att alltid börja på fritiden medan du har kvar din gamla anställning. I början har man säkert inte så många kunder så att man klarar sig i det första skedet av sin egen firma. Då är det bra att börja med att ta emot kunder vars bilar du kan meka med på din fritid. Då kan man skaffa sig en FA-skattsedel. Då kan du både vara anställd, och ha egen firma. Du arbetar med ditt vanliga jobb på dagtid och tar emot bilar på helgerna. När du väl har fått så många bilar och intäkter att du kan klara dig på det och fått in så många kunder att du kan arbeta på heltid, då kan du sluta ditt vanliga arbete.

Hålla nere kostnaderna i början

Du kanske vill hålla nere kostnaderna för din egen firma i början. Varför inte bygga ett eget garage där du bor? Det är alltid bra att "gräva där du står" och på så sätt göra det möjligt för dig att inte dra på dig stora kostnader i början. Om du bygger ett garage, bygg det gärna så stort att du kan ha några bilar i garaget till en början. Då ställer du de bilar som du inte arbetar med så länge på gården. Har du sedan ett garage till dina bilar kan du sedan arbeta i lugn och ro inne i garaget.

Att bygga ett garage

Om du bygger ditt garage i anslutning till ditt hus, så bör du anlita en arkitekt som ser till att tillbyggnaden av huset blir så snyggt som det bara går. Vill du inte ha garaget just i anslutning till huset kan du enkelt bygga en friggebod eller ett attefallshus som ett garage. För det behöver du inget bygglov, men väl en bygganmälan om det till kommunen där du bor. Sedan bör det lilla huset som sedan bli garage hålla sig till de byggregler som gäller för antingen friggeboden eller attefallshuset, vilket du nu väljer att bygga garaget som. Friggeboden får vara som högst 15 kvadratmeter medan ett attefallshus får vara större och högre. De bör heller inte vara närmare än 4 meter från gränsen till grannen. Det finns nyckelfärdiga sådana hus också, om du har bråttom.

13 May 2019