PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Däckbyte Uppsala - tips och råd

Alla däck kommer att behöva bytas ut någon gång och detta som en naturlig följd av slitage. Slitna - eller skadade - bildäck innebär att man exponeras för livsfara i trafiken. Man får längre bromssträckor och kan i och med detta också orsaka och bli inblandad i trafikolyckor.

Dessutom kommer det också att innebära att man släpper ifrån sig mer avgaser - något som är sämre för vår miljö. Som bilägare måste du alltså planera för ett däckbyte i Uppsala och utöver att detta sker som en följd av slitage så har du även vårt nordiska klimat att ta hänsyn till. Detta innebär att du årligen - i samband med höst och vår - ska byta dels till vinterdäck och dels till sommardäck.

Du behöver således två stycken uppsättningar av däck. Däremot så är det ingenting som säger att du själv måste genomföra ett däckbyte i Uppsala.

Ta professionell hjälp med ditt däckbyte

Många - framförallt äldre - bilägare ser det som en självklarhet att byta däcken på bilen. Det hör liksom bilägandet till. Sanningen är emellertid den att det handlar om ett ganska massivt projekt som dels kräver rätt verktyg och dels också relativt god fysik. Bildäck är tunga att lyfta och att sitta under en lång tid i en obekväm ställning gör att man framförallt kan skada ryggen i samband med ett däckbyte.

Vi skulle definitivt rekommendera professionell hjälp i denna fråga. För mellan 300-500 kronor så får du samtliga dina bildäck bytta och du får också rekommendationer kring däckens skick och kring huruvida det kan vara läge att investera i nya - vilket också ger dig gott om tid att göra detta på och exempelvis hitta fina kampanjer på vinterdäck under off-season.

Utöver detta så finns även en möjlighet till förvaring. För några extra hundralappar så kan du inkludera däckhotell i ditt däckbyte i Uppsala och genom detta också slippa förvara däcken i ditt garage eller i förrådet hemma. Det kostar inte många kronor att välja det bästa alternativet och erbjuda sig själv en större trygghet i trafiken. Ett professionellt däckbyte är värt att betala för.

7 Sep 2023