PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Därför bör arrangörer av gruppresor hyra buss i Stockholm

Att hyra buss i Stockholm kan vara ett bra alternativ för den som ska organisera en gruppresa. Jämfört med att åka kollektivt med SL är friheten enorm.

Den som vill åka på gruppresa har idag många möjligheter att lösa logistiken kring det hela. I stockholmsområdet är kollektivtrafiken väl utbyggd, och även en stor grupp kan naturligtvis nyttja SL:s linjer för att ta sig dit de vill. Men det är inte så praktiskt. I alla fall inte om man ska ta sig utanför stan.

Det är nämligen svårt att få en stor grupp människor att förhålla sig till kollektivtrafikens avgångstider. Dels är det praktiskt besvärligt, särskilt om gruppen är större än vad som rimligen ryms på en av SL:s bussar. Dels är det psykologiskt besvärligt, eftersom vissa gruppdeltagare av naturen kommer välja att ta en annan avgång än den planerade – eller helt enkelt bli försenade.

Hyra buss i Stockholm – friheten hägrar

Om det är mycket viktigt att en grupp färdas gemensamt till sin destination, kan det vara värt att titta in hos ett bussföretag som Ekman Buss för att se vad de har att erbjuda för tjänster. Med tanke på vad en enkelbiljett hos SL kostar nuförtiden kan det till och med framstå som ett prisvärt alternativ att hyra en helt egen buss.

Med en egen buss och tillhörande chaufför får ni som organiserar gruppresan större kontroll och flexibilitet kring hela arrangemanget. Skulle ni fastna i trafiken är ni i alla fall samlade på samma plats, och kan utnyttja tiden till föredrag i bussens högtalarsystem – eller varför inte ett litet quiz?

10 Oct 2022