PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Dags att sälja bilen?

När du vill sälja din bil finns det olika sätt att göra det på. Många annonserar ut sina begagnade bilar privat eller går till den lokala bilfirman för sälja bilen. Men det är inte sällan en krånglig och tidskrävande preocess.

Men det finns ett nytt och populärt sätt att göra privata bilaffärer, nämligen att ta hjälp under processen av ett företag som specialiserat sig på att hjälpa privatpersoner att köpa och sälja bilar. Då erbjuds du samma förmåner och trygghet som bilfirmor erbjuder. Ett sådant företag är Cardia.

Hur fungerar det? 

Cardia erbjuder hjälp genom hela processen när en bil eller ett annat fordon ska byta ägare på ett enkelt och smidigt sätt för alla parter. Det hela sköts via Cardias app på mobiltelefonen.

I appen kan även säljaren erbjuda köparen finansiering, garanti och försäkring, precis som på vilken bilhandlare som helst.

Fördelar med tjänsten

  • Din bil når en bredare målgrupp än vid en traditionell försäljning.
  • Köparen erbjuds flera betalningsalternativ
  • När det gäller in- och utbetalning vid bilaffären sköts detta på ett tryggt och säkert sätt.
  • Cardia kan enkelt lösa billån eller kreditspärrar.
  • Man lämnar tryggt över ansvaret efter försäljningen till Cardia.
  • Alla bilar som säljs genomgår ett Cardia-test på över 100 punkter.
  • Bilköpet är skyddat av konsumentköplagen precis som på en bilfiorma.
  • Cardia-trygghetspaket ingår, vilket innebär en garanti vid plötsliga fel.
  • Företaget administrerar och ansvarar för allt vid en försäljning.

Vilka bilar kan säljas med Cardia?

Alla personbilar som är max 12 år gamla och med max milantal på 30 000 mil omfattas av deras tjänster. Bilen får max ha 299 hk och priset för heller inte vara lägre än 40 000 kronor.

Tjänsten kostar 3000 kronor för säljaren, men är gratis för köparen. Oavsett slutpriset. 

Vad ingår när jag köper bil hos Cardia?

När du köper en bil via Cardia ingår det billån (om så önskas), försäkring och garanti. Som säljare slipper du allt ansvar när du fått dina pengar. Företaget tar hand om eventuell reklamation och annat oförutsett. Alla bilar har genomgått ett speciellt biltest innan försäljningen. I testet kontrolleras bilen på över 100 punkter och kommer vara synligt i annonsen.

Cardias trygghetspaket innebär att du under 12 månaders har garanti på uppkomna fel. Bilen är också 2 veckors fri försäkring. Allt träder i kraft automatiskt när ägarbytet är klart. Garantin omfattar alla oförutsedda skador på komponenter enligt garantibeviset. 

7 Apr 2019