PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Dags att ta MC-kort?

Det är vår och vi känner friska vårvindar som vi gärna helst upplever mer av på en MC. Du som har kört MC, vet vilken frihetskänsla det är att rusa fram på vägarna i 150 knop. Man känner sommaren så mycket närmare på en MC, jämfört om man är instängd i en bil. Bilarna blir bara stekheta på somrarna och duger inte alls för sommarresor. TAcka vet vi MC som fortskaffningsmedel. Inget slår en resa med MC – så enkelt är det. De som åker på semester passar på att åka med likasinnade, eftersom det bara är andra MC-ägare som vet vilka otroliga fördelar det är med att resa med en MC.

Ta MC-kort nu!

Om du ännu inte har ett MC-kort är det hög tid att skaffa ett. För att få ett sådant gäller det att du kan hantera en MC. Du ska klara av att navigera dig genom en trafik, både i rusningstrafik och ute på landsvägarna. Du måste kunna väja utan att sladda, kunna lyfta upp en MC och klara av att få den upprätt på halt underlag, bland annat. Hamnar du i en vattenpöl, måste du kunna få MC:n att bete sig rätt.

Stockholm har mycket hetsig trafik

Bor du i Stockholm, vet du hur hetsig den stockholmska trafiken kan vara. Alla vill fram ögonaböj, vilket ger en väldigt hetsig och stressad trafik. Som MC-förare är man väldigt utsatt. En olycka får förödande effekter när man är så oskyddad. Det allra bästa är givetvis att inte råka ut för olyckor helt enkelt.

Lär dig köra säkert

Säkerheten är det viktigaste. Det är allt sådant som man lär sig på en MC-skola. Hur parerar du bilar som kör rakt framför dig och ställer sig i vägen för dig? Hur kan du förutse fotgängare i trafiken och ser vad de tänker göra? Hur får du din MC att inte välta på hala vägar? Hur kör du i snäva kurvor? Och hur instruerar du passagerar på din MC? Vad händer om du kör för nära en annan MC – och hur undviker du det? Hur ska du tänka för att köra så säkert du bara kan?

Ta körkkortet i Stockholm

Vill du ta körkortet under kort tid i Stockholm? Då kan du till exempel googla MC-kort Stockholm så ser du flera förslag på Googles sökfält. Välj då ut den som har en körkskola som passar dig bäst. Det finns flera som erbjuder intensivutbildningar, för att man ska kunna ta dem under semestern till exempel. Andra kurser tar hänsyn till din plånbok. Det gäller att välja ett som tylidgt har Transportstyrelsens egen undervisning för MC-kort.

31 May 2018