PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Din nya vän bilhandlaren

Det finns de som livnär sig på att vara en mellanhand åt andra som vill byta ut sin fyrhjulade vän. Men hur ska man som oerfaren gå till väga för att inte bli helt blåst? Vart ska man vända sig?

Begagnade bilar kan man köpa genom bilhandlare, sidor på internet eller lappar som en del sätter i sin bakruta. Det är alltså inte svårt att hitta en begagnad bil om det är vad man är intresserad av att köpa. Men om man vill köpa en ny bil så brukar de säljas av agenter eller märkesförsäljare. Men det är inte alltid som bilen står i bilhallen utan man kan provköra den där och fritt välja vilken färg man vill ha, vilken interiör och däck, samt annan utrustning. Att sälja en ny bil behöver alltså inte innebära att man ens behöver ha den på plats utan det är ofta en beställningsvara som bara landar hos bilhandlaren den korta stunden innan bilägaren kommer för att hämta den.

När man vill byta bil

Om man ska köpa en ny bil och sälja sin gamla, så väljer många idag att lämna in sin bil till bilhandlaren som delbetalning på den nya bilen. Det kan vara för att man inte har tid eller för att man inte vill lägga energi på att sälja sin bil själv, och även om man kanske skulle få ut lite mer pengar om man sålt bilen själv privat så kan det ta mycket tid som man annars kan lägga på annat istället. Det finns också ett tredje alternativ och det är bilhandlare som har som affärsidé att köpa in begagnade bilar av privatpersoner. Redan innan man kommer till bilhallen så kan man få en indikation gällande hur mycket bilen är värd, så man kan fatta ett beslut.

Bästa värde på den begagnade bilen

De som köper en begagnad bil vill gärna att bilen doftar fräscht, att den är ren och att det inte ligger en massa saker eller skräp i bilen. Det är en liten åtgärd, men en bilförsäljning kan stå eller falla med om bilen är snygg och ren. En annan sak som höjer värdet är om serviceboken är korrekt ifylld. En bilköpare som vet att man tagit väl hand om sin bil är oftast beredd att betala mer för det. Om bilen har däck med bra däckdjup och även extradäck, så är det också något som underlättar vid försäljning.

4 May 2020