PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Dörrar som håller värmen inne

Ska du bygga garage, eller redan har ett garage för dina bilar? Då kanske du vill installera inbrottssäkra garageportar. När man väljer garageport vill man itne bara ha inbrottsskydd, utan även en port som håller innne värmen, lika väl som man håller inbrottstjuvarna borta. Då kan man välja mellan lite olika material. Här kommer några förslag på säkra dörrar; man kan bygga dörrar som är tillverkade i en slags ”sandwichpanel”, där den ena delen är fylld med polyretanskum med låg värmeledningsförmåga. Panelens tjocklek bidrar till minskad värmeöverföring, på 45 millimeter tjock. Panelerna är försedda med polymer tätningsmedel som bevarar en hög mekanisk styrka och elasticitet vid låga temperaturer. Runt dörrarna förses med överlappande polymergummipackning och spårprofiler ser till att öppningen är tät när den är stängd.

Säkra garaget med säkra dörr

Förhoppningsvis vill man ju ha både säkra OCH snygga garagedörrar till sitt hus. Man vill ju inte att det är i garaget som länken är som svagast och där tjuvar kan ta sig in obemärkt. Den bästa säkerheten är dessutom nära grannar som kan hjälpas åt att larma, hålla uppsikt över och kontrollera så att inga obehöriga tar sig in. Så varför inte köpa garageportar av ett företag som arbetar med säkerhet och som ser till att de är säkra och är tillverkade på ett sådant sätt att de håller både tjuvar borta men värmen inne?

Storstäderna särskilt utsatta

De som bor i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö vet att det gäller att skydda både liv och materiella saker, då det finns människor som inte drar sig för att utnyttja våra svagheter, ta sig in och sno våra saker. Då vill man verkligen veta att ens dörrar är tillräckligt starka så att de håller emot tjuvar. Att både få täta garageportar som är tillverkade i ett starkt material är det främsta hindret mot inbrottstjuvar.

Köper man garageportar från ett säkerhetsföretag kan man koppla hela huset till företaget som rycker ut och har jour ifall olyckan skulle vara framme. Skulle någon dörr öppnas som är larmad, rycker säkerhetsföretaget ut.

Bidra till grannsamverkan är säkert

Annars är den bästa säkerheten grannar som håller uppsikt åt varandra. Man kan gå samman i en grannsamverkan och hålla koll åt varandra. Då kan man själv hjälpa till genom att inte bygga för stora insynsskydd. Det bästa skyddet är faktiskt full insyn. Om man klipper ner häckar och ser till att inte träd och buskar skymmer sikten, kan man hjälpa grannarna att hålla uppsikten på sakerna man har. Men har man ingen grannsamverkan, hjälper inte insynen på en saker.

Annars kan man bygga cykelförvaring, med säkra dörrar. ”Tillfället gör tjuven”, heter ett gammalt ordspråk. Det är sant; låter man cyklar, mopeder och motorcyklar stå framme, är det som att bjuda tjuvarna på tillfällen att sno dem. Försvårar man för tjuvarna att få tag i sakerna säkerställer man att få behålla dem. Läs mer här om garageportar i Malmö.

28 Mar 2018