PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

El behövs i alla bilverkstäder

Den som har en bilverkstad vet hur mycket man använder elen i verkstaden. Det är när man ska skruva i och skruva ur muttrar och srkuvar i bilen, det är när man ska svetsa, borra, slipa eller sprutmåla. Till alla hissar krävs det el för att de ens ska fungera. Man behöver lampor för att kunna se ordentligt i bilverkstaden. Överallt behöver man el. Hela vårt samhället är ju helt och hållet beroende av el. Utan den fungerar ingenting. Vi har gjort oss helt beroende av denna enda kraft; elektriciteten.

Utan el kastas vi tillbaka till bondesamhället

Skulle vi av någon anledning bli av med elen, skulle vi återvända till bondesamhället. Utan el, skulle inga butiker längre kunna förvara färsk mat. Alla frysar och kylar skulle gå sönder, maten skulle ruttna. Utan elen skulle heller inte dörrar ens gå upp. Utan el, skulle vi inte längre kunna använda varken datorer, mobiler, lampor eller dörrar. Flertalet av oss skulle inte ens kunna laga mat. Inte heller skulle vi kunna gå på toaletten, att spola kräver elförbrukning. All skulle plötsligt förpassas till samma nivå och utveckling som vi befann oss under tiden som vi levde i ett bondesamhälle. Vattnet skulle inte längre pumpas upp. Vi skulle bli tvungnga att hämta vattnet själva ur närmaste vattenreservoar. Det skulle heller inte renas längre. Då skulle man bli tvungen att rena det själv.

Endast använda de saker som fungerar på annat sätt 

Vi skulle bli tvungna att använda redskap och motorer som inte går på el. Vi skulle inte längre kunna ta emot nyheter eller känna till vad som händer i omvärlden eftersom vi inte skulle ha tillgång till nyheter via TV, radio eller datorer och internet. I ett enda slag skulle stora delar av samhället slås ut och vi skulle bli tvungna att själva föra med oss post och meddelanden genom att springa, gå eller rida häst. 

Utan el skulle vi inte kunna odla mat förutom på somrarna, höstarna och vårarna. Förmodligen skulle vi inte kunna äta annat än det som man åt under bondetiden; potatis, rotfrukter och det man själv slaktade på gården. Man skulle inte längre kunna fiska, då man är beroende av el för att kunna starta båtmotorn. 

Alla garage behöver el

Kanske dags att fundera över den elförbrukning som vi har gjort oss beroende och hitta lösningar som gör att vi inte längre är så beroende av el. Om du funderar över det och vill hitta en elektriker och diskutera dessa frågor, kan du fortsätta läsa här.

8 Feb 2019