PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

En bildemontering i Örebro är svaret när det är dags att skrota bilen.

Har trotjänaren tjänat ut? Är det dags att skrota pärlan? Ska den till en bilskrot? Låt en bildemontering i Örebro ta hand om din gamla pärla, så att den blir omhändertagen på bästa sätt.

En gammal och trogen bil är ibland svårt att slita sig ifrån. Men när din pärla för tredje gången i rad fått en rad anmärkningar på besiktningen kanske det är dags. Du har kämpat och redan lagt ner flera gånger bilens värde på reparationer. Du har hoppats inför varje besiktning men tyvärr blivit besviken varje gång, då är det dags. Det finns en gräns även för en kär gammal bil. Även om en bil är nästan som en god vän, där man tillbringat åtskilliga timmar tillsammans. Det kan vara känslosamt att behöva skrota den.

En bilskrot

Vad ska man tänka på innan man skrotar?

Nåväl, det är bestämt och du kanske redan kontaktat en bildemontering i Örebro. Det man behöver tänka på är egentligen bara att plocka ur alla personliga föremål ur bilen. Helt enkelt sådant du vill behålla. Sen ska du kunna bevisa att bilen är registrerad på dig, och det är du som äger bilen. Registreringsbevis och ID-kort eller körkort behöver du att ta med dig och visa upp. Skickar du ett ombud för uppdraget ska hen ha en fullmakt från dig. Om du skulle inte hitta ditt registreringsbevis, kan du alltid beställa ett nytt från Transportstyrelsen. Ditt försäkringsbolag får genom Transportstyrelsen uppgift om att bilen är skrotad och då försäkringen ska avslutas.

Skrota bilen på en auktoriserad bildemontering för miljöns skull

En auktoriserad bildemontering tar hand om bilar och lätta lastbilar som inte längre ska rulla på vägarna. Genom att anlita en skrotfirma istället för att bara låta bilen stå och rosta sönder gör du en insats för miljön. Dels för att en hel del av bilens olika delar kan återanvändas. Det blir reservdelar vid reparationer av andra bilar. Dels för att man på detta sätt inte låter gamla bilar rosta och läcka miljöfarliga ämnen i naturen. Det kan vara en smula sorgligt att ta farväl av en trotjänare, men tänk som vid en transplantation, delarna kommer till nytta och låtar en annan bil få ett lite längre liv. Det kanske var din tur förra gången du fick tvåor på besiktning, och kunde hitta delar på skroten? Låt din bil hjälpa andra i samma situation. Vi rekommenderar att läsa vidare på: https://www.bildemonteringörebro.se

22 Apr 2020