PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

En bilvårdsutbildning kan effektivisera din verksamhet

En bilvårdsutbildning är kanske främst till för företag som vill utöka sin verksamhet till att även innefatta rekonditionering. Det finns dock även mängder av kurser för genuint bilintresserade, där man kan lära sig polering, vaxning och annat som krävs för att vårda bilen på rätt sätt. Om förutsättningarna är rätt, kan en del företag spara stora pengar på att låta personalen gå en utbildning i bilvård.

Lönsamt

Det finns relativt många runt över landet som är anställda som bilrekonditionerare. Dessa jobbar enbart med att göra bilar redo inför försäljning. Det kan handla om nya bilar direkt från fabriken, som fräschas upp innan de rullas ut till återförsäljarna. Det kan också handla om till exempel en biluthyrning som har avtal med en firma för rekonditioneringen och bilvården.

Det är dock inte bara mellan företag som det här sker. Det finns ett allt större efterfrågan från privatpersoner att lämna in bilen till någon som kan vårda den på ett professionellt vis.

Kan minska utgiftsposterna

Driver du en biluthyrning? Eller taxiverksamhet? Om du, eller några av dina anställda, går en bilvårdsutbildning slipper ni köpa in dessa tjänster från andra aktörer. Det här kan minska utgiftsposterna rejält. Att göra dylika jobb internt är givetvis billigare, och en bilvårdsutbildning behöver inte vara alltför lång eller avancerad. Kostnaden som läggs på att utbilda dig eller dina anställda i detta, kan du snabbt ta igen om förutsättningarna är de rätta.

Vad lär man sig på en bilvårdsutbildning?

Det exakta innehållet skiljer sig givetvis åt mellan olika bilvårdsutbildningar, men flera moment bör i princip alla kurser ha gemensamt. Läs mer om bilvårdsutbildning på: http://www.bilvårdsutbildning.nu.

Polering

Polering av bilarna är normalt ett av de viktigaste momenten i en bilvårdsutbildning. Det ska kunna ske utan att slita onödigt mycket på lacken, samtidigt som lacken ges en god glans.

Skydda lacken

Att skydda lacken är mycket viktigt för att hålla bilen i ett gott skick. Särskilt viktigt är det här under höst och vinter, när salt, damm och fukt utsätter bilens yttre för ganska starka påfrestningar. Här får man lära sig om olika typer av vax, keramiska skydd eller teflon.

Försäljning

De bilvårdsutbildningar som riktar sig mot företag, snarare än bilintresserade privatpersoner, lär ofta ut hur man säljer mer. Det kan till exempel handla om att rekommendera produkter som passar kunden och dennes bil bra. Att starta en ny verksamhetsgren – eller kanske ett helt nytt företag – är inte lätt i början och tips gällande merförsäljning kan vara skillnaden mellan succé och flopp.  

15 Mar 2018