PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

En djungel av truckar

Att välja bland alla varianter av truckar som finns är inte så lätt. Det är många faktorer att ta hänsyn till – ibland funkar inte det man helst hade velat ha.

Om man tycker att det är lika roligt att skaffa en truck till företagets lager, som det är att köpa en ny bil till sig själv så är man nog inte riktigt normal. Hur som helst så kan det minsann finnas lika mycket att fundera på kring truckar som det gör kring personbilar.

Det första man bör göra när man går i tankarna att skaffa truck, är att sätta sig ned och försöka bena ut de faktorer som påverkar valet. Behöver man en monstertruck – en riktigt stor en som kan lyfta vad som helst till nästan vilken höjd som helst? Skulle en sådan ens klara att ta sig runt i lagret, eller är gångarna för trånga?

Ett rimligt val av truck

Nästa fråga, när man nu insett att man får sikta på en något mindre variant, ska trucken gå på bränsle eller el? Det är ju smidigt med en eldriven truck och man slipper avgaser. Men då behöver man också ta hänsyn till att det finns lagkrav på hur laddstationer för eldrivna truckar anordnas. Ytterligare en sak att beakta för motoriserade truckar är att de bara får framföras av personer som har truckkort.

När man kommit så här långt i funderingarna så kanske man börjar luta åt att skaffa handtruck istället. Det finns ju moderna sådana som är mycket mera lätthanterliga än vad äldre modeller är. Skulle det kanske räcka med en eller ett par sådana?

Läs mer kring truckar på denna sida: https://www.truckar.net/ 

5 Apr 2023