PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Få mer pengar i plånboken när du säljer din gamla bil.

Att sälja bilen kan i sig vara en liten tidsödande procedur om man inte hittar rätt tillfälle och rätt forum för att sälja bilen. Här får du lite tips på hur du kan sälja bilen och behålla lite mer pengar i plånboken.

I tider där man kan annonsera allt på nätet, blir det ännu mer komplicerad eftersom, allá andra som vill sälja liknande bil blir dina konkurrenter. En fördel med internet är ju att man kan göra en undersökning och kolla hur mycket skulle din bil vara värt genom att hitta och jämföra bilannonser på flera sajter på nätet. Det finns även några online bilfirmor som inriktar sig på att värdera bilen åt dig online.

Vad bör man göra för att få det bästa möjliga priset?

Det första du bör göra är kolla upp genom din bekantskapskrets, eftersom det finns goda möjligheter att göra en bra affär om någon bekant är intresserad av din bil. Det är oftast lättare än man tror, man kan lägga upp en notis på din Facebook eller Twitter konto. Du kan också prova att sälja genom andra bilhandlare både på nätet och i närheten av din bostadsområde, nackdelen är att de kommer att värdera bilen med hänsyn till deras marginaler när de ska sälja bilen åt dig. Att annonsera själv på nätet är det bästa, men det finns risk för att du blir lurad om du gör kontantaffärer. Det är viktigt att du upprättar en köpekontrakt för att vara helt överens om vad köparen får när den köper bilen. Skriv aldrig över bilen på någon annan innan du har fått pengar på ditt konto.

Att förhandla med bilfirman

Det är köparnas marknad när det gäller begagnade bilar, oavsett vad du gör så kommer bilen alltid att förlora en hel del av sitt värde ju längre tid du brukar den. Erbjuda bilen till bilfirmor kräver oftast att bilen är i toppskick. Inköparen på bilfirman kommer vanligtvis att hitta även de minsta små skavanker som repor på lacken för att pruta ordentligt på priset du begär. Strategin är ju att du lägger ditt pris alltid lite högre än marknadspris på din bil. Det är bra att göra det om bilen är i toppskick. Om inte då måste du fixa de värsta felen och bli av med anmärkningar vid kontrollbesiktning innan du erbjuder den till salu. Annars kommer det att leda till en massa skambud.

25 May 2020