PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Färg som skyddar och ökar värdet

Om bilen fått en skada eller börjar se tråkig ut så kan det vara dags att snygga till den med en billackering. Här kommer tips på när det är dags att lackera om bilen och vad man ska tänka på.

När man ska sälja en bil så är en av de viktigaste handlingarna att man städar bilen inuti och tvättar den utvändigt. På det sättet får man en bil som ser nyare och finare ut. Det i sin tur kan göra en skillnad i försäljningspriset på många procent av bilens värde. Men det finns det som inte går att försköna hur mycket man än tvättar eller polerar. Bucklor, repor eller rostskador är sådant som kan sticka ut mycket tydligt på en bil. Men det finns sätt att få bilen att se ut som ny igen.

Detsamma gäller ifall bilen med åren börjat se lite tråkig och glåmig ut. Det kan vara för att bilen varit mycket nedsmutsad. Eller för att lacken inte är av en kvalitet som håller sig glansig och fin under många år. Då kan det vara aktuellt att satsa på en lackering av bilen.

Skydd mot rost

Rost är ett angrepp som gör att metallen smular sönder. Fångar man angreppet snabbt så kan det gå att stoppa det. Men annars kommer det leda till att det blir hål. Något som många bilägare till äldre bilar får erfara. Fast det är även något som kan ske om det skyddande lagret av färg på något sätt försvinner. Det kan bero på bucklor, repor eller andra typer av skador.

Ser man att bilen fått en skada så är det därför mycket viktigt att man snabbt rostskyddar området. Det kan ske antingen genom en färg eller med ett rostskyddsmedel. Ett skydd som är ännu viktigare då det rör sig om de delar av bilen som inte så lätt syns. Det vill säga bilens underrede eller motorrum.

Nytt skyddande lager på bilen

Om man väljer att lackera om sin bil så är det viktigt att man tänker efter i förväg. Har man en bil som är relativt ny så kan det räcka med att man endast lackerar om den delen av bilen som är skadad. Men om det rör sig om större partier, eller hela bilen, så är det enklast att lackera om hela. Varför inte också passa på att byta färg samtidigt? Men välj en välrenommerad lackerare!

13 Oct 2020