PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Hur går ägarbytet till hos bilhandlaren?

Att köpa den nya bilen hos en bilhandlare är för många självklart eftersom det är tryggare och man slipper mycket av pappersarbetet. Ägarbytet är smidigt att genomföra hos bilhandlaren.

Om du funderar på att köpa en ny bil och du har noll koll på bilar så är den bästa lösningen för dig att köpa bilen hos en auktoriserad bilhandlare. Väl hos en bilhandlare kan du känna dig trygg att köpa rätt bil och inte bli lurad vid köpet. Ägarbytet brukar gå som en dans hos en bilhandlare och allt som ska fixas med innan ett ägarbyte görs av proffs. Hos en bilhandlare genomförs oftast ägarbytet genom att bilhandlaren är uppkopplad till trafikverkets hemsida och det är ett smidigt sätt för dig då det går fort. Då bilhandlaren är uppkopplad och genomför ägarbytet så kontrolleras uppgifter om bilen och dess ägare så att allt står rätt till. Om det är något som inte stämmer eller ser bra ut så kommer det att dyka upp och ägarbytet går ej igenom. Efter ägarbytet är genomfört så är det bara att ställa på bilen och skaffa en bilförsäkring för att sedan ge dig ut på vägarna.

Fördelar med bilhandlare

Att köpa sin bil hos en auktoriserad bilhandlare kommer att göra ditt bilköp betydligt enklare och du känner dig helt klart tryggare genom hela köpet. De finns faror med att köpa bil privat och känner du inte till dem så kan de gå fel. Med en bilhandlares hjälp kan du vara lugn och istället fokusera på att välja rätt bil för dig. Hos en bilhandlare kommer den bil du ska köpa vara kontrollerad så att allt är okej med bilen och du kommer få garantier på köpet. Ett tips är att hos din bilhandlare se till hur det går till med kontroll av bilarna. Är det en ordentlig kontroll av bilarna och du får rätt papper på dem så är det ett gott tecken på en bra bilhandlare.

Privat bilköp

Att köpa sin bil privat kan vara lockande eftersom det är en aning billigare men det är en större risk så det kan i längden bli en dyrare affär. Det kan finnas dolda fel på bilen som är svåra att upptäcka eller du kan bli lurad vid köpet. Det bästa du kan göra vid ett privat bilköp är att kontakta transportstyrelsen och där kommer du få de uppgifter du behöver ha om bilen.

29 Apr 2020