PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Kreativa och innovativa lösningar i kampen om trafikskoleeleverna

Med individuella lösningar, utbildning i olika språk och simulatorer kämpar trafikskolorna om eleverna. Idag går det att hitta utbildningsvägar för de flesta. I alla fall om man ser på utbudet i Stockholm. Det finns lika många vägar till körkortet som det finns personer som gör körkortsprovet.

En del tränar på egen hand och gör sedan proven medan andra hellre tränar via en trafikskola. En del tycker det viktigast är att utbildningen är på personens modersmål medan andra prioriterar att det finns körsimulator. En simulator som håller nere kostnaden för körlektioner. Behovet är brett och detta speglar sig även i utbudet av tjänster från trafikskolor runt om i Stockholm. Man försöker på olika sätt att möta de individuella behoven. 

Vanligt erbjuda testlektioner som frestar till körkort

En väg är att erbjuda kraftigt rabatterade testlektioner. Det är inte ovanligt att priset för dessa testlektioner är under hälften av vad det egentligen kostar att beställa en körlektion. Lektionen erbjuds enbart till de aldrig varit elev på trafikskolan förr och är en grundläggande test som visar vad man kan och vad man inte kan i kampen mot körkortet. Alla kan köpa lektionen som ett test på var man ligger och många väljer sedan att köpa ytterligare utbildning av just denna trafikskola. Något krav på att köpa ytterligare tjänster finns däremot inte. 

Körsimulator

En annan innovativ väg är att erbjuda körsimulator. Än så länge är dessa så dyra att köpa in att det är mer undantag än regel att den praktiska kunskapen kan tränas in denna väg. Är det en trafikskola som ingår i en större kedja är däremot chansen större än om det är ett mindre företag. Att träna i en simulator är ett bra sätt att få upp mängden körvana även om det inte till fullo kan jämföras med att köra på riktigt. Den stora fördelen är att man med en simulator kan träna på specifika händelser och trafiksituationer och nöta in dessa till man känner sig säker. Att i verkliga livet möta samma situation flera gånger på raden är inte lika enkelt. 

Träna på egna språket

Det finns även de trafikskolor som specialiserat sig mot vissa språk. Därmed är utbildningen på finska, arabiska osv. möjliga att få tag på. Det går även att få teoriprovet på en rad olika språk när väl detta ska skrivas. I grunden är det ingen skillnad på utbildningen som ges hos en trafikskola i Stockholm mot en trafikskola i en annan stad. Däremot skiljer det sig vilka vägar som erbjuds. Det är exempelvis inte alla trafikskolor som erbjuder intensivkurs, kurs i arabiska eller körsimulator. 

Varför inte åka på utbildningsresa?

För dig med specifika önskemål kan det alltså vara värt att boka in en ”utbildningsresa” till Stockholm för att kunna ta del av de specialutbildningar som finns där. Kanske räcker det med en intensivkurs som hålls på ditt modersmål. Eller är pendling ett alternativ då tiden i Stockholm maximeras med körning, teori och annat, med mera.

2 May 2018