PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Låt proffsen ordna däcken på däckverkstad i Åkersberga

Känns det som att det aldrig är annat än höst och vår? Däck ska på, däck ska av? Och däremellan ska man dessutom kanske fixa någon punktering? Låt en däckverkstad i Åkersberga hjälpa till!

Låt oss konstatera det direkt - att byta däck är tungt, smutsigt och meckigt. För en privatperson kan det hänga som en mara över en eftersom lagen har en del att säga om bruket av sommar- och vinterdäck. Det går att göra, givetvis, med pust och stånk och rätt utrustning. Det går inte att göra utan att smutsa ner kläder och dig själv och troligen får du något klämt finger med som vackert minne av händelsen och som extra bonus! Varför inte låta proffsen göra det de är bäst på? Testa en däckverkstad i Åkersberga!

Vad kan en däckverkstad i Åkersberga erbjuda dig?

När du anlitar en däckverkstad byter de dina däck enkelt och snabbt. Med hjälpmedel som liftar och momentverktyg går allt så mycket enklare och snabbare. Din bil blir upphissad i bra arbetshöjd för montören. Muttrar tas bort med tryckluftsverktyg. Man lyfter bort de gamla däcken och rengör alla ytor om det skulle behövas. Sedan sätter man på de nya däcken. Muttrarna dras åt exakt så mycket som behövs. Tvärtemot vad man kanske tror ska inte muttrarna vara så hårt åtdragna som det är fysiskt möjligt - de ska dras så mycket som just din modell behöver. Ett annat tillfälle då du har stor nytta av en däckverkstad är självklart om dina däck har nått sin fulla livslängd. Detta går att kontrollera genom att mäta mönsterdjupet. På sommardäck ska det vara minst 1.6 mm och på vinterdäck 3 mm. Detta handlar helt och hållet om säkerheten, för dig och för de passagerare du eventuellt har i bilen.

Du får rätt hjälp på en däckverkstad

När du fått dina däck bytta kan du, om du skulle vilja, bara åka därifrån. En bra däckverkstad har nämligen också däckhotell och det innebär att du varken behöver lasta in smutsiga tunga däck i din bil eller rulla hem dem - de stannar på hotellet tills det är dags för nästa byte. Och behöver du nya däck, antingen för att de är utslitna eller för att du haft mer otur än så och fått en skada - kan däckverkstaden hjälpa dig att hitta nya däck. Och naturligtvis även montera dem! En däckverkstad sparar tid och bekymmer och gör ett proffsjobb!

13 Feb 2020