PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Linjemålning är bra till mycket

Med linjemålning missar du aldrig var du har vägkanten vid bilkörning. Markerade övergångsställen i tätorter visar gående vägen och gör bilföraren uppmärksam.

Om du någon gång kör bil på en landsväg som inte blivit asfalterad, längtar du intensivt efter att grusvägen ska ta slut. När vägen med linjemålning dyker upp kan du återigen känna dig trygg. Linjerna är dig till stort stöd inte minst om du kör nattetid.

Gångtrafikanter, cyklister och bilförare lever ibland i olika världar. Inte sällan kan gångare få för sig att korsa en gata, där det det passar dem bäst. Med väl utförd markering av ett övergångställe brukar de flesta gångare rätta sig efter dessa trafikanvisningar. De flesta bilförare har stor respekt för övergångsställen och betraktar dem som helig mark.

Linjemålning för ordning och reda

En klassisk markering med hjälp av linjemålning är också den berömda rökrutan. En person som inte röker vet att vid denna vämjeliga plats skall man inte ställa sig. Någon gång har du kanske tvingats parkera din bil där parkeringsrutor saknas. Det leder till anarki med bilar kors och tvärs. Parkeringsområdet blir dessutom dåligt utnyttjat.

Linjemålning av vägar började redan på 1950-talet i större utsträckning. Ett företag som målat linjer i många år, har stort kunnande och erfarenhet i yrket. Det är för övrigt inte bara raka linjer de kan måla. Ibland kan symboler ge ytterligare upplysning. Förutom linjemålning utomhus finns ibland behov av linjemålning i inomhusmiljö. Golvmarkeringar till hjälp för besökare i olika offentliga lokaler är ett exempel. Ett företag med linjemålning har alltså många strängar på sin lyra.

27 Aug 2022