PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Många fördelar med att köpa begagnad bil

Det finns mycket att spara på att köpa en begagnad bil, inte minst pengar. Du bidrar till en hållbar produktivitet och gör hela planeten en tjänst. Varför köpa nytt när det finns begagnat?

Dags för ny bil? Antingen har den gamla gjort sitt och du behöver helt enkelt förnya och förbättra utifrån nya behov – eller så finns det ingen gammal bil att ersätta och du ska helt enkelt bli bilägare, för första gången eller på nytt. Det är lätt att ryckas med i alla fräsiga bilreklamer där man ser snabba, snygga och sportiga bilar köra omkring i bergen eller dra allas blickar till sig på stan. Men det finns faktiskt ingen anledning för dig att lägga ned en hel förmögenhet på en sprillans ny bil när det är fullt motiverat att köpa sig en begagnad.

Varför ska du ha en begagnad bil?

Förstås är det lockande att köpa en ny bil. Doften, fräschheten och känslan. Men det finns flera bra argument till varför du istället ska satsa på en begagnad bil. Missförstå inte – du ska inte köpa värsta skrothögen som håller på att förfalla. Det finns många begagnade bilar som är i lika gott skick som om de vore nya, och som inte heller är mer än några år gamla. Framför allt sparar du mycket pengar på att köpa en begagnad bil. Bilar faller fort i värde trots att de fortfarande är fullt dugliga och är en fantastisk körupplevelse för ägaren. Varför ska du betala mer än du behöver för en bra bil? Det andra argumentet är att det sliter ordentligt på planeten av att producera och tillverka nya bilar. Genom att köpa en begagnad bil köper du en bil som redan är i omlopp och inte bidrar till en skadlig produktion.

Var köper man begagnade bilar?

Begagnade bilar kan man få tag i lite här och var. Har man tur kör man förbi sin drömbil och det råkar sitta en “till salu”-skylt på den. Eller så snubblar man över en annons på blocket som passar perfekt in både på behov, tillgänglighet och pris. Men det är mycket tillfälligheter och timing som ska slås in om man ska ha sådan tur. Däremot finns det flera återförsäljare som specialiserar sig på att sälja begagnade bilar. Genom att söka upp en sådan återförsäljare kan du själv skapa dig både tillfälligheten, timingen och turen att göra ett riktigt klipp!

1 Jun 2020