PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

När du behöver däckservice i Halmstad

Behöver du lämna in din bil för service i Halmstad? Det finns åtminstone ett 100-tal bilverkstäder i Halmstad att välja mellan om man behöver antingen byta däck på sin bil, eller bara få ett underhåll på sin bil. Varför inte välja en bilverkstad som har både service och däckhotell?

Väljer man en bilverkstad med både däckbyte och däckhotell så har man sitt på det torra när kylan och isen invaderar vårt land. Lagen säger också att från och med den 1 oktober måste man ha dubbdäck på sin bil, fram till den 15 april. Man får byta till vinterdäck och dubbdäck, innan den 1 oktober om det behövs för att hålla bilen på vägen. Men det som lagen säger att senaste den 1 oktober måste man byta till dubbdäck. Samma lag säger också att efter den 15 april får man inte köra med dubbdäck, då dubbdäcken drar upp asfalten och gör att dammet yr runt på landets vägar.

Passa på att ge bilen underhåll

När man ändå kör bilen till en bilverkstad som byter däcken på bilen, kan man lika bra ge sin bil det underhåll som den behöver. Så leta efter en bilverkstad som samtidigt kan ge bilen det underhåll som den kan behöva. Den kan behöva byta olja, fylla på fönstertvätten, fylla på kylvätska i motorn, eller yta bromsklossar för att bilen ska fortsätta fungera som den ska. Har man inte gjort en rostskyddsbehandling, kan man passa på att göra det inför kommande vinter. Bilarna utsätts för mycket slitage under vintern. Då kan de behöva all behandling som de kan få inför vintern. Läs mer hur bilarna kan få både service och däckyte på: https://www.mjsbilservice.sehttps://www.mjsbilservice.se.

Ge bilen rostskyddsbehandling inför vintern

Bland det säkraste som man kan göra är att ge bilen en rostskyddsbehandling. Då behandlar man underret på bilen så att salt och väta inte utsätter bilen för risk för rost. När bilen kör på landets vägar utsätts det för mycket salt som man lägger på vägarna, för att hålla isen borta från vägarna. Det saltet nöter ner bilens underreda, men om man då har behandlat underredet med ett skydd, kommer saltet inte åt att skada bilen och den hålls intakt. Sedan kan man hjälpa till att hålla bilen ren från salt genom att tvätta den med regelbundenhet. Andra saker om man kan göra för sin bil, är att montera en motorvärmare som hjälper bilen att lättare kunna starta.

30 Sep 2019