PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

När du behöver solfilm till bilen

En tonad bil är säkrare än en utan tonade rutor. Om man tänker som en tjuv, agerar de ofta efter de tillfällen som de får. Särskilt tjuvar som inte gör så avancerade saker. De kanske endast reagerar på sådant som de ser och tar tillfället när de ser det. Lämnar man till exempel saker i bilen, även om det skulle vara en tom plastkasse, eller något som man själv inte lägger så stor vikt vid, kan en tjuv frestas att tro att det är något värdefullt som ligger kvar i bilen. 

Tonade rutor döljer allt viktigt

Har man i stället tonade rutor i bilen, ser inte tjuvarna sådant som man kanske har lämnat kvar i bilen. Då ser de inte den tomma plastkassen, eller det som man lämnat kvar i misstag, eller för att man inte anser att det är viktigt att ta med ur bilen. På så sätt är det ingen tjuv som förstör bilen för att komma åt något som de tror är värdefullt. Med tonade rutor slipper du bekymra dig för att någon (tjuv) ska få för sig att det finns något att stjäla i bilen.

Tonade rutor skyddar även mot sol

När solen väl kommer fram, då skyddar solfilmen mot att bli bländad. Ibland ligger solen lågt, som under tidiga vårar och sena kvällar. Får man solen i ögonen kan man köra fel och på någon människa i misstag. Har man bara solfilm på sin bil, slipper man bekymra sig över att man inte har solglasögon på sig. De små flärpar som sitter vid förarplatsen och vid passagerarplatsen skyddar knappt mot solen alls, särskilt inte om solen står lågt, som den kan göra på vårar och sena sommarkvällar.

Tonad rutor skyddar även mot värmen

När det är väldigt hett i solen, och man förvivlat letar efter en skuggig dag behöver man inte stiga in i en "bastu" som det kan kännas att stiga in en sådan bil, har man solfilm på sin bil då slipper man få bilen het som en bastu under heta sommardagar. En solfilm behöver inte heller vara mörk, tonad eller ha någon annan färg. Den kan till och med vara genomskinlig. Det viktiga med den är att den skyddar mot solen. Den skyddar mot både värme och mot att bli bländad av solen. Den skyddar mot tjuvar, och insyn som man inte önskar. Med solfilm i bilen kan man vara så privat som man önskar sig. Många som tänker solfilm tänker att hela bilen får svarta rutor, men så är det inte med dagens solfilmer.

28 Mar 2019