PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

När du inte hinner sköta ekonomin

Driver du en bilerkstad, och har händerna fulla, både bokstavligt och bildligt talat? Om du driver eget företag så kan det vara svårt att få tiden att räcka till det som inte bara rör bilverkstaden utan även för ekonomin som man ska ta hand om när man har eget företag. Det är ju bra då att man faktiskt kan anlita en redovisningsbyrå som tar hand om företagets ekonomi åt en.

När man har ett eget företag är man ofta både den som arbetar med bilarna, är bolagets VD, ekonom och marknadsförare. Då kan det vara svårt att hinna med allt annat som man också måste sköta, som den löpande bokföringen, skatteinbetalningar och liknande. Tänk dig då om du kan sända alla fakturor och kvitton till en ekonom som tar hand om allt det där åt dig.

Så fungerar det att anlita bokföringsfirma

Om man kan anlita en bokföringsfirma, så tar de hand om den löpande bokföringen. Det är en otrolig lättnad av arbetsbelastningen att kunna lägga på bokföringen på ett annat bolag. En bokföringsfirma tar då hand om alla kvitton, och bokför både inkomster, utgifter och deklarationer som ska till Skatteverket och redovisningar som ska sändas in till mynidgheterna – allt sådant kan en redovisningsbyrå ta hand om, om man väljer rätt firma vill säga.

Fråga om referenser innan du bestämmer dig

Funderar man på att anlita en firma så kan det vara bra att fråga om referenser innan man bestämmer sig. Det är inte för att just redovisningsfirmor är sämre än firmor i andra branscher, utan för att som kund kan man ha vissa behov när det kommer till bokföringstjänster och här kan de skilja sig åt en del. En ska som man säkert vill är väl att de är så noggranna som de bör vara för att utföra arbetet ordentligt, men man kanske önskar sig att de ska vara servicevänliga, kunniga inom annat inom ekonomi, som kanske rör investeringar, sparande eller skatteplanerande. Då kan man ju vilja få tag i en firma som är duktiga på just de delarna inom ekonomi.

Fördelar med att inte anställa 

En ganska uppenbar fördel med att inte anställa en ekonom utan att i stället anlita en bokföringsfirma är det att man inför en anställd måste betala arbetsgivaravgifter och skatter, medan en firma som man anlitar, bokför som en utgift, nödvändig för att kunna utföra sitt arbete och på så sätt slipper betala dryga arbetsgivaravgifter. En duktig reovisningsfirma kan dessutom ge bra råd i egenskap som konsult, om sådana saker som rör skatter, skatteplanering, investeringar, sparande och så vidare. Läs mer om detta på: http://www.birkaekonomi.se.

9 Jan 2020