PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

När du letar efter bilfirma i Eskilstuna

Bor du i Eskilstuna och vill ha en nyare bil? Då kanske du letar efter en bilfirma i Eskilstuna som har begagnade bilar? Om det är så att du letar efter en miljövänligare bil, kommer du förmodligen att få vänta ännu några år innan du kan få tag i en miljövänlig och begagnad bil. Det krävs att de miljövänliga bilar som idag tillverkas ska gå några år innan de kommer ut på begagnat-marknaden.

Men det är det värt. Vi bör ju alla stoppa utsläppen av koldioxid i luften som förstör vårt klimat. Det kommer ju alltfler rapporter som fösöker förklara för oss vanliga dödliga hur klimatet påverkas av bara några graders varmare temperatur. Det säger oss ju inget om man säger att klimatet inte ska blir varmare än några grader.

Försök till förklaring av varmare klimat

Bara 3 grader varmare klimat är tydligen redan det farligt nära det som forskarna pratar om "tipping point". Inte ens forskarna är helt på det klara med vad som händer om jordens medeltemperatur höjs med mer än 3 grader. Men deras mest kvalificerade gissningar är; torka, fler skogsbränder, väder som är helt utom vår kontroll. När jorden blir hetare, solen tar mer, kan många livsarter på jorden dö ut, inklusive oss människor också. Och det är väl det som är problemet; ingen vet vad som kan hända. Vi kan bara gissa. Det som klimatförnekarna gör är att de stoppar huvudet i sanden som några korkade strutsar. Vi kan inte längre blunda för att klimatet kan förändras på ett negativt sätt och som är farligt för oss människor.

Vi som inte har råd med miljövänliga bilar

Så kanske vi borde vänta med att köra bil tills alla bilar är miljövänliga? Ja, det borde vi. Det är ju det enda rätta gentemot våra barn och unga som ska hantera den miljö som vi, som nu är vuxna har varit med om att skapa. Det fantastiska med oss människor är ju det, att vi kan hitta alternativ. Vi är inte handlingsförlamade. Vi kan ändra på oss. Vi kan hitta på och fungera på sätt som är bäst för miljön. Vi kan cykla, vi kanske måste gå tillbaka till att använda häst och vagn igen. Det gick ju förut, och det borde gå igen. Vi kanske måste hålla tillbaka den snabba konsumtionen som vi är vana vid idag. Vi kan ställa om till en mer hållbar värld!

6 Jan 2020