PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

När du vill sälja din bil i Göteborg

Har du tröttnat på din bil i Göteborg? Kommer du på dig själv med att titta efter andra bilar? Vänder du på dig när du ser en snyggare bil på annat håll? Då är det definitivt dags att köpa en ny bil. Du har antagligen slutat uppskatta din befintliga bil och behöver ett ombyte som förnöjer. Så vilken bil är det som du önskar dig?

Det bästa är att tänka på vilka behov som du har när du ska välja en ny bil. Är du famlijefar och behöver ha rum för fru, sambo, barn och kanske deras kompisar? Ska man ha med en barnvagn kan man behöva ett större lastutrymme så att man kan få med allt det där som man behöver när man har barn.

Vill du få bra betalt för din gamla bil?

Det finns en del bilaffärer som säljer bilar, vissa är juste och seriösa, andra är inte det. Och när man ska sälja en omtyckt bil så vill man ju helst få bra betalt för den. Det är bra om man då vänder sig till en seriös bilhandlare. Ska man få ett bra pris för sin bil, är det ju viktigast att den som ska köpa den av dig, ser på bilen, kanske till och med besiktigar den så att de och du vet i vilket skick som bilen befinner sig. Då förstår både de och du ungefär vilket pris som bilen bör ha.

Ungefär så kan bilförsäljning gå till

  1. Googla "sälja bil Göteborg". Känner du inte till någon bra bilhandlare i Göteborg (om det är där som du vill sälja din bil), kan du googla "sälja bil Göteborg" eller så byter du ut "Göteborg" mot den ort där du behöver en bilhandlare. Ta sedan kontakt och kontrollera de bilhandlare som du funderar på att sälja din bil till.
  2. Ta bilder eller filmer av bilen. Många bilhandlare vill få en första bild på bilen innan de går vidare med ett eventuellt bilköp.
  3. Få ett hembesök. De kan komma och inspektera bilen där den är, om både du och de är intresserade av en eventuell affär.
  4. Få pris och acceptera pris. Sedan när de har tittat på den, så kanske de vill besiktiga den för att på ett mer grundligt sätt få en uppfattning om skicket på bilen. Först efter det kan du som vill sälja den, få ett ungefärligt pris på bilen.
  5. Sälja bilen till accepterat pris. Blir ni sedan överens om ett pris på bilen, blir det en affär. Det är ju viktigt att alla parter blir nöjda.

 

2 Jan 2020