PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

När du vill ta ditt företagande till nästa nivå

Har du ett eget företag som det går bra för? Så pass bra att du nu är beredd att ta det till nästa nivå? Då är du en lyckad affärsman, eller affärskvinna. Gratulerar. Det är bra för Sverige, det är bra för samhällsekonomin och säkerlligen bra för dig och ditt företag också. Det brukar vara så med företag, att står man stilla som ett sådant, står man snart vid konkursens brant. Den enda vägen är uppåt och framåt, så brukar det vara. Om inte annat brukar man bli uppköpt eller gå i konkurs. Då är alternativtet bättre; växa på ett hållbart sätt.

Ökad efterfrågan av det företaget säljer

De flesta företag som kanske inte har funnits så länge, eller som leds av en oerfaren företagsledare (oftast en själv) är att man plötsligt ser en mycket snabb ökad efterfrågan av det som företaget säljer; oberoende om det handlar om varor och produkter, eller, och tjänster. Det kan lätt leda till att man snabbt vill möta den explosiva ökningen av efterfrågan och anställer snabbt fler i personalen för att kunna komma ikapp den snabbt växande efterfrågan. Då är inställer sig faran att man på kort tid har dragit på sig dyra personalomkomstnader som man senare, när efterfrågan inte längre är lika stor, kanske inte har råd med. Det som egentligen är bäst för ett företag är att långsamt växa, vilket inte alltid blir som man önskar.

Långsiktig planering

Ett alternativ till den okontrollerade tillväxten ett företag kan råka ut för är att man långsiktigt planerar för att växa och ser till att ha de resurser (finansieringen) på plats när dagen väl kommer när man växer och ser en ökad efterfrågan. Har man då redan på ett tidigt stadium sett till att alla förutsättningar finns där, kan då ta de växande kostnaderna som det innebär för ett företag att växa. Då gäller det att ha en finansiell framförhållning; ha alla leverantörsalternativ klara, ha transportled ordnade, ha en idé om vilken organisation som man kan anta i företaget och så vidare.

Anlita konsult som kan råda dig

Här kan vi rekommendera att alltid ta kontakt med en konsult som kan hjälpa företag att växa, om det inte är så att man själv är en rutinerad företagare och kan tillväxt och har den finansiella framförhållningen klar. Till alla andra, är det en ovärderlig hjälp att få genom att få kunskap om hur man bör och kan tänka när det kommer till ett företags tillväxt.

28 Aug 2018