PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Nya garageportar gör ditt hus säkrare i Stockholm

Om man ser till våra större städer – Stockholm, Göteborg och Stockholm – så har man där sett en oroande utveckling gällande kriminalitet under senare år. Kriminalitet som – tack och lov – inte sträcker sig till personvåld eller mord, utan mer är exkluderad till stölder. Något som dock naturligtvis är oroande i sig och där ökningen dessvärre också kommer som en följd och konsekvens av att man som tjuv knappt riskerar något vid dessa brott.

Kort sagt; polisens resurser är knappa och inbrott, bilstölder och andra saker har inte högsta prioritet och blir – som många tyvärr påpekar – knappt ens utredda innan de läggs ner. Det här innebär inte att det är riskfritt att genomföra ett inbrott i Stockholm – men man löper betydligt mindre risk att åka fast och det är tyvärr ett faktum som man som husägare måste ha i åtanke och därmed också skydda sitt hus på ett bättre sätt. Om vi nedan räknar upp några av de saker som kan göra ett hus säkrare i Stockholm och som kan få en inbrottstjuv att ge upp sina planer så kanske det kan underlätta lite och skapa lite trygghet.

Märk väl här – med att skydda sig och göra ett hus säkrare så menar vi inte att det ska skapas medborgargarden eller att privatpersoner behöver beväpna sig. Vi har fortfarande en låg kriminalitet i Sverige och även om antalet inbrott ökat så finns den ingen anledning till att överreagera. Våra tips handlar således om att försvåra för tjuven och att stärka upp de områden som är svagast och lättast att forcera för en förslagen tjuv. Med detta sagt – så här säkrar du ditt hus i Stockholm.

  • Installera ett bra larm. Ett inbrottslarm är nödvändigt och här ska vi även säga att detta i dagsläget inte är något som kostar så mycket pengar. På exempelvis Clas Ohlsson så kan man hitta fina, fungerande larm för några hundralappar. Många är här rädda för att larmet ska gå av sig själv, tjuta och störa hela kvarteret och visst finns det en fara i detta. Denna är dock minimal. Dagens larm är betydligt bättre än gårdagens modeller.
  • Investera i nya garageportar. dina garageportar är det område som intresserar en tjuv mest och detta av den anledningen att de är väldigt enkla att bryta upp. Äldre garageportar är en lätt väg in i ett hus och här kan du verkligen försvåra genom ett byte. Ditt hus i Stockholm blir helt enkelt säkrare genom att investera i nya garageportar.
  • Säkerhetsdörr och bättre fönster. Detsamma gäller här – om än inte i samma utsträckning som garageportar – och här kan en investering i bättre ytterdörr av en säkerhetsmodell samt lås för fönstren vara en klar fördel gentemot en tjuv i Stockholm. Mycket handlar om att få denna att gå vidare och välja ett annat hus – på gott och ont naturligtvis – istället för ditt. Det är upp till var och en att göra det så svårt som möjligt för tjuvar i dagsläget. Som sagt – polisen har begränsade resurser och i Stockholm så får man således göra det bästa av den situationen.

Läs mer om garageportar på denna hemsida: https://www.garageportarstockholm.se/

11 Jun 2022