PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Passande julklapp för ungdomarna!

Har du svårt att bestämma dig för en passande julklapp? Börjar barnen, eller barnbarnen blir för stora för dockor, legobitar, biobiljetter eller mopeder? Har de blivit så stora att det börjar bli dags att ta sitt egna körkort kan man faktiskt ge ett sådant i julklapp. 

Ja nu handlar det inte om att ge ett körkort i julklapp, men körlektioner så att ungdomen kan lära sig köra bil. Antingen ger man alla körlektioner i julklapp, eller om man endast vill ge bort en och annan körlektion, så kan man välja att göra det.

Särskilt landsbygdsbor behöver bil

Är det något som din ungdom önskar sig, kommer hon, eller han att verkligen bli glad. Att lära sig köra bil är en otroligt praktisk sak. Särskilt om man bor på landsbygden där det inte dräller av bussar, pendeltåg eller tunnelbanor. Ska man då ge sig iväg, så är man helt beroende av en välvillig vuxen som har lust att köra en. Annars blir man sittande där man sitter. Dessutom är det många som bor på landsbygden som redan kan köra något fordon. Då blir det inte så många körlektioner som krävs för att ta sitt körkort. Det är teorin som blir viktig, om man kanske redan har kört traktor, eller pappas bil på landet. Man kanske kan grunderna, men behöver öva på att köra på vägar med mer trafik än hemmavid.

Man kan även köra med förälder

Har man som förälder haft sitt körkort under de senaste sammanhängande 5 åren så kan man få tillstånd av länsstyrelsen att lära ut bilkörning till sin ungdom. Det hjälper också till så att hon, eller han, lär sig snabbare att köra bil och inte behöver köpa så många lektioner för att lära sig köra bilen. Dock finns det några saker som man alltid måste göra, och det är ju alla teorilektioner och riskettan. Man måste lära sig köra på hala underlag. Har man väl lärt sig det, och övat tillräckligt på det, då sitter det i kroppen och man blir inte panikslagen den dagen som man råkar hamna på halt underlag med sin bil. Sedan måste man även lära sig alla trafikskyltar. Det kan man inte fuska med. En annan sak som man alltid måste lära sig är att kunna interagera med andra i trafiken. Det är många saker som man måste lära sig när man ska köra bil, det är ju att både klara av att manövrera en bil, upptäcka alla som rör sig i trafiken och vad alla skyltar säger. Läs mer om intensivkurser i bilkörning på: http://www.ntssmedjebacken.se.

19 Dec 2019