PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Rätt bil för en målerifirma

Jobbar du som målare behöver du givetvis ett pålitligt transportfordon för att ta dig mellan jobben. Vilken bil du ska välja beror dels på var du har de flesta av dina jobb och hur stora jobb du tar dig an.

Om du målar större fasader och måste ta med dig större utrustning som kompressorer och sprutmålningsaggregat behöver du troligtvis en större van. Målar du mest interiört räcker det med en mindre skåpbil för att klara uppgifterna.

Specialutrusta din bil

I yrket är det viktigt att ha en bil som är praktiskt inredd så att alla redskap är enkelt tillgängliga. För dig som jobbar med målning kan det till exempel passa bra att bygga in takhyllor eller räcken invändigt för att förvara rollers med skaft. Färghinkar och penslar bör kunna surras fast eller ännu hellre stängas in i skåp så att de står stadigt.

Det kan därför vara nödvändigt att specialutrusta ditt fordon så att det passar för just din verksamhet. Det brukar finna företag som gör ombyggnationer av bilar och vissa bilmärken har färdiga lösningar som tillval. Fråga hos din bilhandlare så brukar de kunna erbjuda lösningar eller kontakter till någon som kan hjälpa dig.

Överlägg att skaffa en elbil

Om du mestadels tar jobb inom ett begränsat område kan det vara värt att överlägga en elbil. Räckvidden räcker för det mesta till, även om du måste åka mellan olika jobb under dagen. Genom att planera dina resor mellan uppdragen och koordinera inköpen kan du minska på sträckorna och behöver inte ladda lika ofta. Bilen kan stå på laddning medan du jobbar och under nätterna.

Miljödiesel är annars det vanligaste alternativet bland hantverkare då förbrukningen är snål och man uppnår de miljökrav som kan ställas i vissa zoner.

Välj en bil med serviceavtal

Du som kör bil yrkesmässigt bör alltid se till att ha ett ordentligt serviceavtal med ersättningsbil. Då slipper du att stå där och missa jobb om bilen skulle gå sönder eller om den måste in på service några dagar. Det är värt att betala lite extra för ett löpande avtal så att du är säker på att alltid ha ett fordon tillgängligt.

24 Aug 2017