PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Så hittar du rätt körskola

När du har funderingar på att ta körkort är det viktigt att du väljer rätt körskola. Bor du på en mindre ort finns det kanske bara en eller två att välja på, men om du bor i en större stad myllrar det av olika körskolor och erbjudanden. Även du som bor på en mindre ort kan tjäna på att ta en titt utanför ditt eget område för att hitta en prisvärd och bra körskola.

Körkort till rätt pris

Att ta körkort är rätt dyrt i Sverige, men det rekommenderas ändå att du tar körkort i Sverige istället för något annat land för att vara säker på att du får träning i att köra under svenska förhållanden. Halkkörning och körning i vinterväglag ingår sällan om du tar körkort till exempel när du studerar i Spanien, men det är väldigt viktigt för att du ska kunna köra säkert på svenska vägar senare.

Försök att hitta en körskola som har ett rimligt pris - inte för dyrt och heller inte för billigt. De körskolor som försöker locka till sig elever med extremt låga priser är sällan särskilt bra och det är vanligt med dolda kostnader som tillkommer.

Har du möjlighet att övningsköra privat med någon som har lång erfarenhet kan du spara in på antalet körlektioner som du behöver ta för att lyckas med uppkörningen.

Läs recensioner med ett kritiskt öga

Läs vad andra har att säga om de körskolor du är intresserad av. Andras erfarenheter kan till exempel säga hur körskolelärarna är. Det är viktigt att du känner dig trygg och har en lärare som förklarar allt på ett lugnt och pedagogiskt sätt.

Viktigt är dock att du läser recensionerna med ett kritiskt öga. Det är rätt vanligt på nätet att folk skriver fejkade recensioner för att en skola ska verka bättre än vad den är. Särskilt viktigt är det att kolla en extra gång om det verkar vara ett riktigt topperbjudande. Bra körskolor behöver sällan köra med extrema rabattkampanjer då de får nog med elever ändå.

Boka en provlektion

Om valet står mellan två olika körskolor rekommenderas att du bokar en provlektion på båda så att du kan jämföra. Är de i övrigt lika kan just personkemin mellan dig och körskoleläraren vara det som avgör valet. Välj den person du känner förklarar bäst och som du känner dig bekväm med så kommer övningskörningen att gå som en dans.

Lycka till med ditt körkort!

24 Aug 2017