PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Sälj bilen till en bilhandlare och slipp oron över att bli lurad

Funderar ni på att köpa en begagnad bil eller kanske sälja en? Det är alltid svårt med begagnade bilar både som köpare och som säljare, men det finns ett och annat knep för att lyckas med affären.

Det svåra med att köpa en begagnad bil är just att den är begagnad och man vet inte vad den tidigare varit med om. Läs därför på om bilmärket som ni ska titta på innan besöket och försök sedan ta reda på hur mycket den körts och vem som har använt den. Det är viktigt att ha koll på prisbilden innan köp - annars kan man inte förhandla ordentligt och betalar säkert ett överpris i stället. Det finns en hel del information om olika årsmodeller att hämta på nätet. Bilprovningen har även statistik över vanliga fel hos diverse märken och modeller. Att både provköra och grundligt undersöka bilen man funderar på att köpa är viktigt.

Köp begagnad bil med garanti

Att sälja sin begagnade bil privat kan vara svårt och till och med lite obehagligt. Det händer att folk blir lurade av bedragare som försvinner med bilen när de tillåts provköra själva eller får tillgång till ägarbeviset innan betalning skett. Både som köpare och säljare kan det därför vara mer bekvämt att vända sig till en bilhandlare. Som köpare kan man då vara säker på att bilen är ordentligt genomgången och man brukar även få någon slags garanti. Det känns tryggare helt enkelt. Även om priset är lite högre än om man handlar privat är det ändå många som föredrar att köpa sin begagnade bil av en bilhandlare.

Viktigt att först kolla priser

Givetvis får man inte lika mycket betalt för sin bil när man säljer den till en bilhandlare som man hade fått om man hade sålt den privat, men innan man kontaktar bilhandlaren bör man ändå ta reda på hur mycket den är värd. På internet finns många olika webbsidor där man kan värdera sin bil helt gratis. Kolla även annonser med liknande bilar på olika begagnatsajter för att se hur mycket de säljs för. Att också städa och tvätta bilen ordentligt innan man tar den till bilhandlaren ökar chansen att kunna förhandla upp priset, även om det alltid är svårt. Fördelen med att sälja till en bilhandlare är att det känns tryggt då man inte riskerar bli lurad på bilen och att man snabbt har pengarna på kontot.

5 Aug 2020