PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Sälj bilen tryggt och smidigt till en bilhandlare

Hur säljer man sin bil och finns det flera olika sätt att sälja den? Vad är smidigast och går snabbast? Som privatperson kan det vara jobbigt att sälja sin bil men här kommer tips på hur man gör.

Att sälja sin bil kan vara både tidskrävande och känslomässigt jobbigt att göra. Kanske har man provat att sälja bilen via annonser på internet eller genom att sätta in annonser eller lappar i bilrutan, men inget har hänt och tiden bara går. Då finns det ett enklare sätt att snabbt få igenom en bilförsäljning redan imorgon. På internet finns sidor där man kan få en värdering av bilen redan innan man träffat en bilhandlare. Genom att lägga in uppgifter som modell, årtal, antal körda mil, med mera, så kan man få en värdering på hur mycket bilhandlaren är beredd att betala för bilen. Man bokar in en tid för försäljningen och åker till bilhandlaren på utsatt tid. Bilen provkörs och undersöks och om inget skiljer sig mot det man uppgett vid värderingen online, så får man utbetalt köpesumman och kan åka därifrån med väl genomförd bilförsäljning.

Saker som sänker priset

Det som kan sänka priset mot vad som värderingen uppger online, är ifall bilen har några defekter som bucklor och repor. Även sliten klädsel eller fläckar på den, sänker uppgett pris. Däremot kan vissa tillbehör höja priset, som extra däck, takräcke och dragkrok. Städa alltid bilen och tvätta utsidan, för ett bättre intryck och för att enklare kunna se om det finns någon skada på bilens lack. Körda mil brukar också ha en gräns vid värderingen, så övergår milen gränsen mycket kan det också dra ner på priset mer än vad man räknat med ursprungligen.

Snabbt och enkelt

Om man säljer sin bil till en bilhandlare som antingen köper bilar som affärsidé, eller om man lämnar sin bil till inbyte vid köp av annan bil, så är det en transaktion som går snabbt och enkelt att genomföra. Man behöver inte vänta i veckor på att någon ska höra av sig utan det är bara att boka en dag och tid som passar, och sedan köra dit och sälja den. Ofta har bilhandlaren satta priser som man kan tänka sig att betala och det sker ingen prutning för sakens skull, utan i så fall för att det är skador eller annat som drar ner på bilens värde.

9 May 2020