PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Sälja bil via bilhandlare eller privat?

Dags att sälja din bil? I så fall så kommer du att stå inför två stycken alternativ. Antingen så säljer du din bil privat eller också så söker du upp en bilhandlare som köper din bil - och sedan säljer den vidare. Det finns inga rätt eller fel i den frågan. Ska du sälja bil så bestämmer du själv kring hur du vill att försäljningen ska ske. Det vi emellertid kan säga är att det finns fler fördelar med att välja en bilhandlare än vad många tror. Förutsatt, givetvis, att man väljer rätt sådan.

I och med att vi idag använder oss av internet i vår vardag så har vägarna öppnats för privata bilaffärer på ett tydligare sätt. Ska du sälja bil i Uppsala så kan du exempelvis värdera den via en onlinetjänst och sedan lägga ut den på Blocket eller i en lokal köp-och-sälj-grupp på Facebook. Det ger dig en möjlighet att få det pris du begärt - och ibland också lite mer. Har man tålamod att vänta in rätt köpare så kan definitivt en privat bilförsäljning löna sig.

Men, det finns tydliga nackdelar med detta också. Inte sällan så visar det sig att man inte får den pris man begärt. Det finns en lucka att sälja bilen i; ett minimalt fönster där man så att säga står först i kön och där man får maximal exponering. Därefter så fylls det på med nya objekt och den egna bilen hamnar längre och längre ner i kön. Utöver detta så får man även vara beredd på andra tråkigheter i form av ideliga samtal, inställda möten - köparen dyker inte upp på utsatt tid - och på att folk är fräcka nog att ringa med en massa skambud.

Att det även kan uppkomma hotfulla situationer och problem med betalningar är en annan stor nackdel med privata bilförsäljningar. Många pekar även på att pappersarbetet blir jobbigt och påfrestande, men där finns det å andra sidan ganska tydliga manualer att hitta online - den behöver inte vara så jobbigt.

Sälja bil i Uppsala via bilhandlare - fördelar

Många tänker sig att en försäljning via en bilhandlare är ett misslyckande. Man kommer att få mindre betalt än vad man tänkt sig. Sanningen är den att de flesta - långt ifrån alla - bilhandlare värderar bilar på ett ganska schysst sätt: man lägger priset ungefär där marknadsvärdet ligger. Det handlar inte om att man blir lurad - det handlar om att en bilhandlare tar en risk. Denne ska sälja bilen vidare med vinst och det utgör själva principen för dennes affärsverksamhet.

Du får ett schysst pris och du kan dessutom njuta frukterna av andra fördelar i form av en snabb, smidig affär och en möjlighet att använda din bil som ett inbyte. Vilket innebär att du lägger en mellanskillnad och åker hem i en ny bil. Det handlar, helt enkelt, om en bekväm affär där allt pappersarbete sköts samma dag och där du får pengarna i fickan utan krångel. Dessutom så kan de flesta bilhandlare erbjuda fina lån också om du skulle vilja göra det inbyte vi nämnde ovan - för mellanskillnaden. Det finns stora fördelar med att välja en bilhandlare, men du måste också ta dig tiden för att hitta rätt sådan.

27 Dec 2021