PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Se till att bilen är perfekt till våren

Nu under vintern ligger våra älskade cruisingsbilar i ide och väntar på våren. Vad passar då bättre än att se över statusen på bilen så att den är redo när värmen kommer och snön töat bort? Tänk vilket fiasko att den inte startar när det är dags? Hemska tanke. Men var lugn du har tid på dig.

Så se till att din älskade bil är i toppskick till våren. Gå till närmaste bilmekaniker och serva den så fort som möjligt.

Vad kan man få hjälp med?

En seriös och erfaren bilverkstad kan göra allt för att göra bilen redo för våren. 1:or eller 2:or från bilprovningen? Passa på att låta bilverkstaden lösa dessa så du slipper körbud. Mycket kan även hända när bilarna står still över vintern.

Fyll på eller reparera AC-systemet så du slipper svettas i sommar. Behöver du någon reparation? Har något gått sönder eller låter motorn konstigt? Lämna in den så den spinner som den ska. Kanske behöver bromsarna fixas till eller hackar växellådan? 

Kanske skakar ratten när du kör i högre hastigheter, eller låter konstigt när man svänger. Gör en hjulinställning så den går som den ska. 

Glöm inte däcken!

Passa på att uppdatera däcken så bilen får perfekt grepp. Det kanske är dags för ett par riktigt snygga kromade fälgar. Det finns många olika däck med varierande kvalitet. Med vårt nordiska väder är det viktigt att välja ett bra kvalitetsdäck och inte snåla. Det kan bli dyrt i längden och i til loch med förlängningen orsaka en olycka på grund av bristfälliga vägegenskaper på grund av dåliga däck.

Gör en noggrann genomgång av bilen

Lämna in bilen för en genomgång så vet du efteråt att den är redo för våren. Kolla olja och filter och varför inte en grundlig biltvätt och rekond så att den skiner som om den vore ny. Låt experter åtgärda mindre lackskador som till exempel parkeringsskador. Se över rosten skadar aldrig. Åtgärdar man rosten i ett tidigt skede behöver man inte oroa sig för stora och tråkiga  rostangrepp. Rosten trivs bekant som fisken i vattnet i vårt kalla och blöta klimat.

Eller tänk stort! Lacka om hela bilen och få en massa avundsjuka blickar på stan. Inget slår en nylackad och glänsande bil. Då är den även rostskyddad under många år framåt. 

Sedan måste man självklart se över försäkringen så allt är i sin ordning, framförallt om den är avställd under vintern. 

 

25 Feb 2019