PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Skroten, en vinst för både miljön och plånboken

Livslängden på alla våra prylar är tyvärr inte så lång som man skulle kunna önska sig, därför skapas det mycket skrot. Men genom återvinning kan man göra både miljön och plånboken en tjänst.

Att lämna in sin bil på skroten är något som känns självklart att göra när livslängden har nått sitt slut. Självklart är att man samtidigt får lite betalt för bilen från skroten. Men visste du att man kan lämna in mer än bara bilar? Det finns mycket skrot som är värdefullt och har man mycket liggandes kan man slippa köra flera vändor till återvinningsstationen genom att istället välja servicen att få allt upphämtat på plats.

Vad vinner man på att sortera?

All metall har ett värde, oavsett om det är elektronikprylar eller bilbatterier så finns det en möjlighet att sälja skrotet snarare än att dumpa av det på närmaste återvinningsstation. Du kan få pengar för gamla TV-apparater, bilbatterier, värmepannor, datorer och mycket mer. Behovet av metaller såsom järn, koppar, rostfritt, mässing med mera är stort och betingar alltid pengar på skroten.

Den största miljöpåverkan inom de flesta tillverkningsprocesser kommer från utvinningen av råvarorna. Genom att återvinna metaller så görs därför en mycket bra vinst för miljön. Oavsett om man gör en omfattande renovering, en rejäl storstädning eller har samlat på sig alltför mycket “bra och ha”-saker så kan det vara enkelt att få allt upphämtat. Istället för att köra flera vändor till återvinningen så kan man få både container och transport betalat med skrotvärdet. Läs mer om bilskrotar här: skrotvästerås.se

21 Mar 2021