PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Skydda din bil under vintern

Har man en veteranbil eller en äldre amerikanare så vet man också att det inte finns några genvägar för att hålla bilen i fråga i ett gott skick. Det handlar om ett hårt jobb, det handlar om underhåll och det handlar om att bespara sig själv det stora gissel som finns med att hitta reservdelar om någonting går sönder. Ska man reparera en äldre bil så finns det inte alls samma digra utbud som gällande en mer modern bil (som man dessutom kan lämna in på en verkstad för med professionell omsorg).

Som sagt - detta är de flesta medvetna om. Men trots det så försvårar man för sig själv på ett indirekt sätt. Detta genom att man sköter sin bil - men totalt negligerar var bilen förvaras. Man ställer in den i ett kallt garage och där får den också stå under vintern. Det är förvisso bättre än att lägga en presenning över bilen och låta den stå ute; men optimalt är det definitivt inte.

Vårt råd är att man ser över sitt garage och att man vidtar vissa åtgärder i syfte att dels ge bilen en längre hållbarhet och livslängd, men dels också sett till den egna ekonomin och bekvämlighet. Handen på hjärtat: hur roligt och trivsamt är det att stå och meka i ett kallt, dragigt garage och hur mycket pengar kostar det inte då du väl börjar värma upp det?

Ett otätt tak kostar pengar - även i garaget

En orsak till detta handlar i många fall om taket. Precis som vid vanliga villor så spelar taket en väldigt stor roll för både inomhusklimat och ekonomin. Om taket på ditt garage i Stockholm inte är tätt så kommer det att avspegla sig på att garaget blir väldigt kallt - oavsett hur mycket du vrider upp termostaten - och detta är också något som kommer att synas på din räkning.

Den varma luften stiger uppåt och har du ett undermåligt tak så kommer denna värme att sippra ut genom alla sprickor och håligheter; samtidigt så kommer kall luft att pressas in. Det är allt annat än ekonomiskt försvarbart och här kan det verkligen löna sig att kontakta en takläggare i Stockholm för en initial kontroll av takets skick samt i syfte att komma med förslag på åtgärder.

Låt en takläggare kontrollera taket och minimera risk för ras

Det finns flera värden i att låta en takläggare kontrollera taket till garaget. Dels så är det relativt billigt - gör man det till en årlig vana så kommer man att få längre livslängd på taket i fråga. Ofta så går taket att reparera snarare än att byta också. Skulle ett byte vara aktuellt så handlar det ofta om ett mindre projekt som inte kostar så mycket pengar; ett garage är sällan så stort och taket går förhållandevis snabbt att byta ut - förutsatt, naturligtvis, att man hittar en kompetent takläggare i Stockholm.

En annan aspekt som man bör ha i åtanke gäller rasrisken. Med förra vinterns snömängder i åtanke så kan man inte ens i Stockholm vara säker på att taket kommer att stå emot trycket och tyngden från snön. Det gäller i synnerhet om man har ett platt tak till garaget - något som de flesta de facto har.

Skulle du förlåta dig själv om taket rasade in och förstörde den bil du arbetat så hårt med att få i ett gott skick? Nej, kontakta en takläggare och se över ditt garagetak i Stockholm.

Mer om takläggning: https://www.takläggarestockholm.net.

21 Feb 2019