PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Ta hand om garagetaket

Som villaägare så lär man sig ganska snabbt att det finns fördelar i att agera preventivt. Det kommer att hända saker som kostar pengar - och genom att åtgärda dessa innan de blir akuta så sparar man ganska många kronor. De akuta skadorna kan lätt få pengarna att rulla en masse och då man samtidigt heller sällan hunnit bygga upp en budget så kan det svida ganska rejält.

Taket är ett tydligt exempel på detta. De flesta tar sitt tak för givet och funderar sällan kring vilket skick det egentligen håller. Det bör man göra. Taket utsätts dagligen för ett ganska hårt slitage - regn, snö, fukt, solsken och så vidare - och detta innebär att det ökar risken för att det ska gå sönder. Hur länge sedan var det egentligen ditt tak kontrollerades? Beroende på material kan man räkna med att ett tak håller mellan 10-40 år. Genom att kontrollera skicket så kan man reparera och säkra taket i ytterligare några år och genom detta hinna bygga upp en bra budget för ett framtida byte.

Rekommendationen här är att man anlitar en takläggare. Bor du i Stockholm så kommer du att tjäna på att dels låta en takläggare lägga ditt nya tak - men även låta samma takläggare i Stockholm kontrollera skicket på ditt nuvarande och utföra eventuella åtgärder. Vad gäller tak så är det inte enbart risken för ras och skador som man behöver oroa sig för. Lika viktigt är att man är medveten om att taket - tillsammans med fönstren - är de områden på en villa som släpper ut mest energi. Detta kan bära stora kostnader.

Har du en känsla av att ditt hus har ett energiläckage och att du - oavsett hur hög värme du än har - alltid känner att det är kallt inomhus? Låt en takläggare i Stockholm ta en titt. Det kan vara så att taket är otätt och att det släpper ut din varma luft och samtidigt släpper in kall sådan; vilket naturligtvis är ohållbart. </

Anlita en takläggare för kontroll av garagetaket

Ett annat tips handlar om ett annat tak: garagetaket. Om tak i allmänhet glöms bort så är garagetaket direkt styvmoderligt behandlat. Vilket är konstigt sett till de ganska höga värden man förvarar inne i garaget i form av bilen, maskiner och olika verktyg. Många tänker enbart på en inbrottsrisk, men faktum är att taket kan utgöra en lika stor fara. Klarar ditt garagetak en tuff vinter med mycket snö? Klarar takmaterialet - papptak i synnerhet - av fukten som kommer? Även här kan du med fördel låta en takläggare göra en professionell bedömning och utföra eventuella åtgärder.

2 Dec 2021