PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Tänk att få en biltvätt med service!

Har du tvättat din bil i biltvättsautomat? Då vet du att även om bilen ser ren ut, är den inte alls det, eller hur? Vattnet och medlet som biltvättsautomaterna använder, användes då förra bilen, innan din, tvättades. Det gör ju att den förra bilens smuts, kom ju med vattnet när din bil tvättades. Det gör ju ingen bil särskilt ren, eller hur? Kanske det är dags att få en riktig genomgång av din bil, så den blir skinande ren, både invändigt som utvändigt? Är det möjligt? Ja, det är det.

Anlita finfin biltvätt

För bara några generationer sedan kom en hel skock med servicekillar till din bil när du körde in på en bensinmack. De tvättade fönster, tankade bilen och såg till att hela bilen var snygg. Behövde du tvätta bilen, var det bara att lämna över nycklarna till personalen, så tvättade de den åt dig på ett kick. Själv satt du och drack kaffe medan de rengjorde den åt dig. Tänk om man kunde få en sådan service igen? Det kan du.

Nu finns det biltvätt i Stockholm, som du kan anlita. De erbjuder både sedvanlig biltvätt och bilrekond. Först ser de till att tvätta den utvändigt, efter det vaxas och poleras bilen. När det är klart ser de till att tvätta den inuti; först tyg- eller skinnklädseln. Sedan tvättar de motorn, strålkastare och lyktor. Sedan går de igenom att allt fungerar som det ska. Bra, eller hur?

Om du anlitar en sådan biltvätt då vet du att de har rengjort den precis som man ska. De har inte återanvänt gammalt vatten som bilen innan din rengjordes med. De har rengjort bilen inuti, slängt gammalt skräp, gjort rent alla bilstolar, kladdiga märken på bilpanelen, tagit bort stövelavtryck som barnen kan ha gjort på stolsryggarna, det som hunden eller katten har släpat in när de har hoppat in i bilen. De har gått igenom alla bilens delar, så de fungerar precis som de ska.

Tvätta motorn regelbundet

Tvätta motorn? Det behövs göras med jämna mellanrum. Att göra det på egen hand är svårt. Vet du hur du ska rengöra den, utan att förstöra den? Motorn behöver, precis som bilens insida och utsida, rengöras. Kanske inte lika ofta som du tvättar bilens utsida, men minst en gång om året. Håller du motorn ren, håller den så mycket längre. Dessutom, har du en ren motor, kan du kontrollera att motorn fungerar som den ska. Du kanske behöver kolla så att inte någon del i motorn har drabbats av någon rost, eller om något rör har täppts igen, eller att något annat smuts har hamnat där det inte ska vara.

23 Jan 2018