PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Tänk på detta när du hyr en skåpbil

Vid en flytt så kan man behöva all hjälp och avlastning man kan få. Man behöver förflytta stora möbler och kartonger men även andra större saker, som kanske kräver en lite större transport.

När alla ens tillhörigheter har paketerats och lagts ned i lådor och kartonger, så behöver man sedan bara flytta dem till den nya bostaden. Det kan vara lämpligt med en bil eller kärra för att transportera kartonger. Men om man ska flytta möbler eller andra stora saker kan en skåpbil vara praktisk att ha. Den fungerar även att transportera kartongerna i, man får in många sådana i en skåpbil. För att få hyra en skåpbil så behöver man ha ett körkort, det säger ju sig själv. Man behöver kunna visa upp giltiga handlingar, alltså ett körkort, för att få lov till att hyra skåpbilen i fråga. Det behöver inte nödvändigtvis vara du själv som ska flytta som ska köra bilen, så om den person som ska köra åt dig har körkort så går det fint om du betalar.

Viktigt att alla försäkringar gäller

Det finns lite saker som kan vara bra att tänka på, förutom innehavande av körkort, när man ska hyra en skåpbil för sin kommande flytt. För det första så behöver man se till att boka bilen i god tid, innan själva flytten äger rum. Det är populärt med skåpbilar och de går åt snabbt om man inte är kvick nog att haffa en. Bokar du i god tid så har du även större chans att få just en sådan som du vill ha. Sker bokningen i anslutning till själva flytten så är risken större att man inte får exakt en sådan som man behöver eller vill ha. För att försäkringar och sådant ska gälla så behöver uthyrningsfirman veta och även dokumentera vem eller vilka som kommer att köra fordonet.

Planera i god tid innan ni hyr skåpbilen

Planera vad ni behöver ha i bilen för typ av utrustning. Här har vi återigen en anledning till att boka i tid, ni ser till att ni får den extrautrustning som ni vill ha och behöver. Gps brukar vara standard i alla hyrbilar idag, men kolla så att det finns med när ni bokar. Ofta erbjuder uthyrningsfirman tilläggsförsäkringar som man kan köpa till, utöver den grundförsäkring som kommer med avtalet. Ska barn åka med i skåpbilen så behöver man ha barnstol som gäller för barnets vikt och ålder. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.hyraskåpbilstockholm.se

3 May 2020