PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Tips för att få ut mer pengar när du säljer bilen

Om man inte har sålt bilen förut kan det kännas som en ganska stor uppgift. Det gäller att ha koll på bilens fördelar, nackdelar och dess allmänna skick. Gör man allt rätt finns en god chans att man får ut en bra summa för bilen. Men hur ska man egentligen tänka när man säljer bilen?

Få den att se riktigt bra ut

Keramiskt lackskydd. Invändig tvätt. Det kan vara värt att spendera några kronor på att få bilen att se riktigt bra ut. Potentiella köpares vilja att spendera mer kommer att vara starkare om bilen ser fräsch och fin ut.

Det finns mycket man kan göra för att åstadkomma just det. Om det är ett litet tag kvar tills du ska sälja kan keramiskt lackskydd vara en god investering. Keramiskt lackskydd innebär att bilen kommer att se fräsch ut under en lång tid, och det är också något som är värt att påpeka för köparen. Den blir mindre mottaglig för rostskador, samtidigt som smuts får svårt att fastna.

Överlag behöver du ge intrycket av att du har tagit väl hand om bilen – har den keramiskt lackskydd, så kommer en sådan signal att sändas. Oavsett om du bor på Östermalm eller på en mindre ort bör det inte vara några problem att hitta en firma som kan hjälpa dig med detta.

Gör en service

Innan försäljning är det bra att göra en service. Om du inte är helt säker på att inget är fel på bilen, bör du låta en mekaniker göra en kontroll. Det gör affären tydligare (då du har mer kunskap som du kan förmedla till köparen), samtidigt som det sänder goda signaler att bilen precis har varit inne för en inspektion.

Om den behöver stora reparationer är det kanske ingen en mening att betala mycket pengar för att åtgärda dem. Undantaget är givetvis om du tror att andrahandsvärdet kommer att sjunka så mycket att det blir en förlust om du inte låter dem göras.

Timing

Ska du sälja en mer exklusiv bil kanske Östermalm är en lämpligare plats än en ort ute på glesbygden. Ska du sälja en fyrhjulsdriven bil kan den verka mer attraktiv om du säljer under vintern. En dyr cabriolet säljer kanske bättre på sommaren eller våren, och även den i mer köpstarka områden som till exempel Östermalm. Givetvis kommer du att få mindre pengar ju äldre bilen är, och ju längre den har gått.

30 Aug 2019