PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Tvätta bilen själv eller med maskin?

Visst är det lätt att bara svänga in till biltvätten köpa en pollett och få saken ur världen. Men självklart händer inget med bilens insida. Tänk också på alla lister och prång. Blir det rent?

Det är frågorna att fundera på när det är dags. Men det finns fler aspekter som gör att det kanske är bättre att tvätta för hand. Å andra sidan finns det andra detaljer som talar för att låta biltvätten ta hand om den yttre tvätten. Att tvätta bilen i automat är något man snabbt kan göra på vägen hem från jobbet. Dessutom behöver man inte köpa massor av produkter som tvättsvampar och avfettning samt andra nödvändigheter som trasor och annat. Bilen kommer ut torr och ren på andra sidan. Risken kan dock vara att det finns lite vatten kvar i exempelvis dörrlister och det kan vintertid ställa till med besvär när det fryser på. Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Ett stort plus är att samtidigt som bilen blir fin så får man ett bra träningspass. Troligtvis kommer du även att, passa på att använda dammsugaren och göra bilen fin inuti. Många hävdar dessutom att det är skonsammare för lacken om bilen tvättas för hand.

Tänk om det finns ett sätt att slå två flugor i en smäll.

Faktum är att bilen kan blir både handtvättad, torr och ren både på utsidan och insidan utan att man behöver lyfta ett finger. Nja, det stämmer kanske inte. Man måste köra bilen till biltvätten och lämna den där. Men det är också allt. Låter det för bra för att vara sant? Ja visst gör det. Men det är helt sant. Idag kan man lämna in bilen till en biltvätt där dom tvättar bilen för hand. De ser till att alla skrymslen städas och torkas av och fönstren blir putsade. När bilen är klar kan du köra därifrån med bilen som ny, i all glans.

Är det dyrt?

De städar hela bilen och de kan även göra kemtvätt på bilens klädsel. Frågan om kostnad och vad som är dyrt och inte dyrt är svårt att säga. Dels beror det på vad du vill få tvättat. En annan fråga som man kan ställa sig själv är: Hur mycket är det värt att kunna lägga tiden på annat medans bilen blir omhändertagen på ett proffsigt sätt och återställd till i princip nyskick?

23 Mar 2020