PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Vad kostar bilskrotning?

Äger man en bil som är ur bruk eller som är i för dåligt skick för att sälja, så är det en god idé att skrota den. För en ringa slant kan bilen hämtas och i vissa fall kan man också tjäna en slant.

Ofta kommer bilskroten som nödlösning när man funderar på att göra sig av med sin bil. För vad många inte vet är att man faktiskt kan tjäna en slant genom att låta skroten ta hand om bilen. Man kan också få betala en slant, helt beroende på i vilket skick bilen är i. Om det exempelvis fattas väsentliga delar på bilen, såsom motor, katalysator och växellåda så får man vanligtvis betala en slant för att få den skrotad. Lämnar man däremot in en bil med många delar kvar i gott skick kan man räkna med att få en slant för den.

Ett miljövänligt alternativ

Vad många inte vet är att det faktiskt är ett brott att ha en bil ståendes ur bruk utomhus över en längre period. Enligt miljöbalken är det nämligen förbjudet att skräpa ner eller orsaka miljöpåfrestningar genom förorening av mark och vatten. Självklart får man ha en bil ståendes ute över en längre tid om den brukas emellanåt. Är den däremot avsatt och anses vara påfrestande för miljön så är det strängt förbjudet. Som bilägare så blir det lätt att man sparar på skrot för att man inte riktigt vet vart man ska vända sig. Ett bra tips är att ringa till en bilskrotare och förklara sin situation. Oftast kan de komma över och hämta delarna eller bilen för att sedan frakta den till skroten. Vid upphämtning av delar eller bil kan man få betala en slant, men också få betalt, helt beroende på vad för skick delarna är i.

Måste man fortsätta betala skatt på bilen?

När man lämnar in sin bil på en bilskrot så skrivs ett mottagningsbevis på, vilket styrker att bilen har lämnats in på skrotning. Utöver detta så får man också ett påskrivet registreringsbevis med sig hem. Detta skall senare skickas in till transportstyrelsen för att man inte längre ska stå som ägare till bilen. Gör man detta så slipper man också fortsätta betala skatt på bilen. Detta är fördelen med att just lämna in bilen på en bilskrot, istället för att låta den ta plats i trädgården eller i garaget. Det är bra för både plånboken men också för miljön. Om du är intresserad att skrota din bil så tipsar vi dig denna webbsida: https://www.bilskrotuddevalla.se/

1 May 2020