PAPARAZZICRUISING

ALLT FÖR BILFANTASTER

Vilket golv ska man ha i bilverkstad?

Vilket slags golv ska man lägga i en bilverkstad? I en bilverkstad, kommer man att jobba med stora tunga verktyg, bilarna ska köra in och ut ur verkstaden. Man kommer att använda sig av olja, kemikalier, gummi och man kommer att svetsa på plats. Så vilket golv ska man ha som klarar av den tuffa miljön?

Det mest naturliga kanske är att lägga ett vanligt golv med betong. Betongen är starkt, hållbart och tål både slag och att man tappar hårda saker i golvet. Dessutom behöver man kanske lägga på ett spackel så att betonggolvet blir riktigt slät och inte så grovt. Och varför inte måla golvet? Färg på golvet påverkar ju en. Antingen kan färgen reflektera ljuset, och lyser upp så att bilmekanikerna ser ordentligt, eller dämpa och "äta upp" ljuset.

Lätt att städa

Ett verkstadsgolv ska vara lätt att städa. När man har haft bilarna som man har reparerat måste man städa upp så att nästa bilar som ska in i verkstaden ska kunna köras in utan att däcken riskerar att gå sönder för alla tappade saker på golvet. Då kan man inte ha ett betonggolv som är strävt och svårt att städa. Förutom betonggolvet kanske man vill ha en yta av gummi eller plastmatta som gör det lättare att städa. Dessutom kanske man vill ha en lutning på verkstadsgolvet så att man lätt kan tvätta av det och sedan ha en golvbrunn som är praktisk så att om man tvättar bilarna så slipper man klafsa omkring i vatten och rengöringsmedel

Hållbart golv

När man har ett verkstadsgolv måste man ha ett golv som tål att man tappar tunga saker på det utan att det blir hål eller stora jack i golvet. Dessutom vill man ju heller inte behöva inreda om hela verkstaden mer än ungefär vart 10 år. Man måste ha ett golv som håller i längden.

Hur ska golvet användas

I en bilverkstad tänker man sig att man kommer att köra bilar in och ut ur verkstaden och man kommer att använda domkrafter, kanske skaffar man sig en eller flera hissar. Därför behöver man även se över hur väggarna ska kläs för att alla ytor ska hålla för så lång tid som möjligt. Slipar man efter ett tag betonggolvet eller gör en golvavjämning som gör betonggolvet som nytt kommer verkstadsgolvet att hålla i 50-60 år. Och vi ska ju göra golv som håller och sluta med slit-släng kulturen.

29 Dec 2019